İran’ın ilk özel havayolu şirketi MahanAir İstanbul'da tanıtıldı

İran’ın ilk özel havayolu şirketi MahanAir, yeni konseptini İstanbul'da gerçekleştirilen bir lansmanla tanıttı. MahanAir Avrupa Satış Direktörü Hossein Hosseini, MahanAir’in Türkiye ve Uzakdoğu arasında köprü olacağını vurgulayarak “Ekonomik, kaliteli ve en önemlisi de rötarsız uçuşlarımızla hizmetteyiz” dedi.

İran’ın ilk özel havayolu şirketi MahanAir İstanbul'da tanıtıldı

Türkiye’de Ankara ve İstanbul merkezli çalışan MahanAir, 2008 yılından bu yana İstanbul – Tahran arasında tarifeli seferler düzenliyor. Türkiye havayolu piyasasına ciddi yatırımlar yaparak giren MahanAir’in yeni hedefi Türk vatandaşları için ekonomik fiyat politikasıyla güvenli, yüksek kaliteli hizmet sunarak Uzakdoğu ülkelerine taşımak. İran siyasetçilerini başta Cumhurbaşkanı ve bakanlar olmak üzere dünya ülkelerine taşıyan MahanAir’in Türkiye piyasasına girmesinin başlıca sebebi ise Türkiye’ye olan güven.

54 UÇAKLIK FİLO

Yaklaşık 16 yıldır, IATA (Güvenli ve ekonomik hava ulaşımı sağlayabilmek amacıyla, havayolları arasında kurulan, standartlar geliştiren bir kuruluş) üyesi olarak faaliyet gösteren dünyanın sayılı havayolları şirketlerinden MahanAir, 54 uçaklık filosuyla Uzakdoğu dışında Ortadoğu, Asya ve Avrupa ülkelerindeki birçok farklı noktaya da uçuşlar düzenliyor.

İran’ın ilk özel havayolu şirketi MahanAir İstanbul'da tanıtıldı - 1

“5 MİLYON YOLCU TAŞIDIK”

Toplantıda konuşan MahanAir Avrupa Satış Direktörü Hossein Hosseini bu işe başladıklarında filolarında iki uçak olduğunu şimdiyse 54 uçakla hizmet verdiklerini vurgulayarak “Geçen yıl 5 milyon 600 bin kişi taşıdık. 4 bin 700 çalışanımız var. Şu an Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu bölgelerine uçuşlarımız var. Uçuş noktalarımızı her geçen gün artırmaya çalışıyoruz. İran’da en fazla yolcuyu MahanAir taşıyor” dedi.

RÖTARSIZ UÇUŞ

Uçuşlarda rötar olmadığını da ekleyen Hosseini şunları söyledi: “Güvence ve kalite her şeyden önce gelen unsurlar. İranlılar da Türkler gibi yemeğe çok önem veriyorlar. MahanAir’de bu önemi görürsünüz ve hiç kimse MahanAir’de aç kalmaz. Uçuşlarımızda rötar olmuyor, hatta erken inişlerimiz bile oluyor. Bütün arkadaşlarımız zamanlamaya çok önem veriyor. 15 dakikadan fazla rötar yaptığımızda CEO’yu arayıp konuyla ilgili bilgi vermek zorundayız. Buna da kimse cesaret edemiyor. Bundan dolayı da rötar oluşmaması için arkadaşlarımız özen gösteriyor. Yeni uçakları konforu ve modern uçakları filomuza eklemeye çalışıyoruz. İki frekans uçuşumuz var; sabah ve akşam uçuşları. İstanbul'dan Pekin Şangay gibi Uzakdoğu ülkelerine bağlantılı uçuşlarımız mevcut. Bizim Türkiye'deki ayağımız Andira Tur. Güvendiğimiz bir şirket olan, dünyanın değişik ülkelerine bağlantımızı Andira Tur ile sağlıyoruz”

“İRAN’DA ONLİNE SİSTEM KURDUK”

MahanAir Avrupa Satış Direktörü Hosseini’den sonra konuşan MahanAir ve Andira Tur Genel Koordinatörü Payam Mokhtari ise İran’da online satışlar yapmaya başladıklarını belirterek, “İran’da müşteriler Türkiye için online paketini alabiliyorlar. Merkez ofisi İran’da olan Türk bir firmayız. Merkez ofisimiz ciddi yatırımlar yaptı. Bu çalışma sistemi bazen sıkıntılı olabiliyor ama yolcu sayısını ciddi bir şekilde artırıyor. Andira tur büyük bir başarıyı elde etti” diye konuştu.

Radisson Blu Şişli Hotel’de gerçekleşen basın lansmanında çok sayıda turizm acentesinin yanı sıra birçok basın mensubu da katıldı. Düzenlenen lansmanda katılımcılar arasında bir çekiliş yapıldı ve 4 kişiye uzakdoğu ve İran'a gidiş dönüş bileti hediye edildi

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Havacılık
  • havalimanı
  • Ekonomi

Sayfa Yükleniyor...