'İstanbul trafiğinin yıllık maliyeti 6 milyar lira'

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Ilıcalı, "İstanbul'daki trafik sıkışıklığının bir yıllık maliyeti 6 milyar lira." dedi.

'İstanbul trafiğinin yıllık maliyeti 6 milyar lira'

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı, ’daki trafik sıkışıklığının bir yıllık maliyetinin 6 milyar lira olduğunu bildirdi.

Ilıcalı, Dünya Otomotiv Konferansının açılışında yaptığı konuşmada, 2016 itibarıyla 4 trilyon dolarlık bir sektör olan otomotivin, dünyanın en büyük 4’üncü ekonomisi konumunda bulunduğunu ve 80 milyon kişiye istihdam sağladığını söyledi.

İSTANBUL TRAFİKTE DÜNYANIN EN SİNİRLİ 3'ÜNCÜ ŞEHRİ

Direkt ve dolaylı etkileri bir arada ele alındığında otomotiv sektöründeki 1 dolarlık katma değer artışının toplam ekonomiye 3 dolarlık artış sağladığını aktaran Ilıcalı, otomotiv üretiminin gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere kaydığına dikkati çekti.

"TRAFİK SIKIŞIKLIĞININ NEDENİ TEK YOLCULU ARAÇLAR VE SERVİSLER"

Mustafa Ilıcalı, Türkiye’de nüfus 2010 yılına nazaran 2016’da yüzde 8,3 artarken, aynı dönemde sürücü belgesi sayısının yüzde 33,4, araç sayısının da yüzde 39,7 artış gösterdiği bilgisini verdi. 

Buradan hareketle Türkiye’nin doymamış iç pazara sahip olduğunu belirten Ilıcalı, uzun vadede araç sahipliğinin kişi başına milli gelirdeki artışla devam edeceğini dile getirdi.

İstanbul’daki trafik sıkışıklığının bir yıllık maliyetinin 6 milyar lira olduğunu vurgulayan Ilıcalı, bu sıkışıklığın sebebinin tek yolculu otomobiller ve servis araçları olduğunu, otomotiv sektörünün kent içi toplu ulaşıma yönelik elektrikli araç geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...