Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı: Teknik bir adım planlıyoruz

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Avrupa Merkez Bankası’nın kararının ardından alınacak tedbirlere ilişkin “Euro bazında mevduat faizlerinin daha da düşmesini sağlayacak teknik bir adım planlıyoruz” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı: Teknik bir adım planlıyoruz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Başçı, "Dünkü Avrupa Merkez Bankası kararından sonra Euro bazında mevduat faizlerinin daha da düşmesini sağlayacak teknik bir adım planlıyoruz, bugün onu da açıklamayı düşünüyoruz" dedi.

Erdem Başçı, 2015 yılında Türkiye için güçlü ve dengeli bir büyüme döneminin başlangıç yılı olacak nitelikte gelişmeler olduğunu belirterek, "(Önümüzdeki dönemde) hem enflasyonun hem reel faizlerin düşmeye devam etmesi kuvvetle muhtemel" dedi.

Başçı, ihracatçılara düşük maliyetle finansman sağladıkları reeskont kredilerinin kapsamını genişlettiklerini dile getirerek, "Turizm ve sağlık turizmi gibi bazı döviz kazandırıcı hizmetleri de finansman kapsamına alıyoruz. Eximbank dışında bankalarımızın ve faktoring şirketlerimizin de bu kredilere daha fazla aracılık etmelerine imkan sağlayacak düzenlemeler yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...