Obama'yı işe almak isteyen CEO var

Obama'nın başkanlık koltuğunda ilk altı ayı doldu. Businessweek'e konuşan CEO'lardan ABD Başkanı'nı eleştirenler de oldu, işe almak isteyen de çıktı.

Obama'yı işe almak isteyen CEO var

Businessweek, ABD'nin önde gelen CEO'larından, ABD Başkanı Barack Obama'nın ilk altı ayda sergilediği performansı değerlendirmelerini istedi.

Bazı CEO'lar Obama'nın aldığı kararları cesur bulurken, bazıları çok fazla işi aynı anda yapmanın olumsuz sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Pimco CEO'su Mohamed El Erian, Obama'nın hem devraldığı ekonomiye göre hareket etmesini, hem de iktidara gelirken söz verdiği planları yürütmeye çalışmasını bir kumar olarak nitelendirdi.

Yapısal reformları ve finans sisteminin istikrara kavuşturulmasını başarılı bulan El Erian, istihdam kaybı konusunda endişeli. El Erıan, Obama'nın sorunların üzerine tepkisel değil, etkin kararlarla gittiğine dikkat çekti.

Nasdaq OMX CEO'su Robert Greifeld ise, bir yandan Obama "beklentilerimi aştı" dedi, bir yandan da Obama'nın birçok alandaki temkinli tavrını iş dünyası açısından Kasım'a kıyasla daha endişe verici bulduğunu belirtti. Greifeld'e göre, Obama vergi ve ticaret politikaları konusunda fazla ihtiyatlı.

New York Borsası operatörü, NYSE Euronext'in CEO'su Duncan Niederauer, Obama hükümetinin istikrarlı bir şekilde iyimser bir tavır sergilemesinin, sadece faydalı değil, gerekli olduğunu kaydetti.

Obama için en ilginç yorum emlak kralı Donald Trump'tan geldi. Trump, Obama için, "Onu işe alırdım" dedi.

Dell'in kurucusu ve CEO'su Michael Dell ise Obama'nın politikalarının, ABD'li şirketleri uluslararası arenada daha rekabetçi hale getirip getirmediği konusunda kuşkulu olduğunu belirtti.

Sayfa Yükleniyor...