Referandum sonrası dolar ne kadar?  (17 Nisan dolar fiyatları)

Referandumdan "evet" çıkması sonrasında ilk etapta 3,62 seviyelerine gerileyen dolar/TL, 3,66 civarında seyrediyor.

Referandum sonrası dolar ne kadar?  (17 Nisan dolar fiyatları)

Anayasa değişikliği için yapılan halkoylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre "evet" çıkmasının ardından uluslararası piyasada yeni haftaya sert düşüşle başlayan dolar/TL ilk tepki olarak 3,6250'yi görse de bu seviyelerde tutunamadı.

/TL, cuma günü yurt içi piyasalarda 3,69'un üzerinde seyretmiş ve hafta kapanışına yakın uluslararası piyasada 3,7376'ya kadar çıkmıştı.

Halkoylamasının ardından uluslararası piyasada 3,6250'ye kadar gerileyen dolar/TL, bugün bankalararası piyasalarda 3,66 civarında seyrediyor. /TL ise 3,89'un üzerinde işlem görüyor.

Uzmanlar, dün anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre "evet" çıkmasının ardından TL varlıklara ilginin arttığını belirterek, kurlarının gerilediğini, pay piyasalarında ise alımların güçlendiğini söyledi.

ERTESİ PİYASALARDA SON DURUM

Uzmanlar, halkoylamasında, resmi olmayan sonuçlarına göre "evet" çıkmasının, beklentiler doğrultusunda TL varlıkların güçlenmesini sağladığını belirtiyor.

Halkoylamasının gündemden düşmesiyle, hükümetin reformlara ve ekonomiye daha fazla odaklanacağı beklentisinin yatırımcıların TL varlıklara olan ilgisinin devam etmesini sağlayabileceğini ifade eden uzmanlar, dolar/TL'de teknik açıdan 3,60 ve 3,55 desteklerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,6970 seviyesinin önemli direnç, 3,6450 ve 3,6220 seviyelerinin kısa vadeli destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Sayfa Yükleniyor...