Satılık hazine arsa ve arazileri

Manavgat'ta bulunan 15.972,74 metrekare büyüklüğünde 698 bin 600 lira değerinde 9 hazine arsa ve arazisinin satış ihalesi, 4 Mart Perşembe günü açık ihale usulüyle yapılacak.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalya'da bulunan atıl vaziyetteki hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması için belirli periyotlar dahilinde yapılan ihalelerin devam ettiğini kaydetti. Mat, bu çerçevede Manavgat ilçesinde bulunan 15.972,74 metrekare büyüklüğünde 698 bin 600 lira değerinde 9 hazine arsa ve arazisinin 4 Mart Perşembe günü Manavgat Mal Müdürlüğünde açık ihale usulü ile satış ihalelerinin yapılacağını bildirdi.
        
KONUT YAPIMINA UYGUN ARSALAR
İhalede satışa çıkarılacak arsalardan Sarılar mahallesinde bulunan 128 bin lira değerinde 810 metrekare yüzölçüme sahip 2 taşınmaz malın imar planında konut alanı olarak ayrıldığını kaydeden Mat, aynı ihalede Hisar mahallesinde bulunan 697 metrekare büyüklüğündeki 1551 ada 5 parsel numaralı taşınmazın 425 bin lira değer üzerinden açık ihale usulü ile satışa çıkarılacağını belirtti. Mat, taşınmazın, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ticari alan olarak ayrıldığını vurguladı.
        
SATILIK TARIM ARAZİLERİ
Belenobası, Yukarı Işıklar, Taşkesiği ve Gençler Köylerinde bulunan 145 bin 600 lira değerinde 14 bin 465 metrekare yüzölçüme sahip 6 arazinin plansız sahada kaldığını ifade eden Hidayet Mat, açıklamasında şu bilgileri verdi:       

''Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.''        

Mat, ihalesi yapılacak olan hazine taşınmazları hakkında detaylı bilgilerin Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlandığını belirterek, vatandaşların konuyla ilgili olarak Antalya Defterdarlığı ve Manavgat Malmüdürlüğünden ayrıntılı bilgi alabileceğini bildirdi.    

Sayfa Yükleniyor...