Şimşek'ten Milli Piyango ihalesi açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Milli Piyango'da süre uzatımı daha önce yaptık. Dolayısıyla muhtemelen bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. İhalede muhtemelen ikinci olanla süreç başlayacak" dedi.

Şimşek'ten Milli Piyango ihalesi açıklaması

Daha önce Milli Piyango şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini imzalamak üzere 15 Nisan'a kadar ek süre alan Net Holding, sözleşmenin bugün de imzalanamayacağını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhtemelen bir süre uzatımının söz konusu olmayacağını ve sürecin ihalede ikinci olan grup ile devam edebileceğini açıkladı.

İHALEDE ÇORUMLU KUYUMCU SÜRPRİZİ

Temmuz 2014'te yapılan Milli Piyango şans oyunlarının 10 yıl süreyle işletme hakkı ihalesini Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

Geçen yılki ihalede ikinci olan ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu ise, Çorumlu Ahlatcı Kuyumculuk ve Ankara merkezli ERH İnşaat'tan oluşuyor. İhale 2 milyar 755 milyon dolarla sonlanmış ikinci grubun teklifi de bu rakamın 5 milyon dolar altında kalmıştı.

O dönemde ihalede ikinci olan bu grup kamuoyunda 'Çorumlu Kuyumcu' olarak anılmıştı. İhaleye ayrıca Turkish Lottery Holding B.V. de teklif vermişti.

Sayfa Yükleniyor...