Teknosa'dan '76 mağaza kapanacak' iddiasına yanıt

Türkiye’nin en yaygın tüketici elektroniği perakendecisi Teknosa’nın, yeniden yapılanma kapsamında 76 mağazasını kapatma kararı aldığı iddiasına şirketten yanıt geldi. Teknosa, 76 mağazanın kapatılmasıyla ilgili bir karar olmadığını belirtti.

Teknosa'dan '76 mağaza kapanacak' iddiasına yanıt

Türkiye çapında 300’e yakın mağazası ile ülkenin en yaygın tüketici elektroniği oyuncularından Teknosa’nın 76 mağazasını kapatacağına yönelik iddiaya şirketten yanıt geldi.

TEKNOSA: 6 AYDA 33 MAĞAZA KAPANDI

Teknosa'dan iddiaya yanıt geldi.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bilindiği üzere, mağaza açılış ve kapanışları, perakende sektörünün doğası gereği, sektördeki şirketlerin karlılıklarını korumak amacıyla devamlı olarak yapmakta olduğu bir uygulamadır. Teknosa özelinde rakamsal örnek vermek gerekirse, 2015 yılında 29 açılış/42 kapanış, 2014 yılında ise 49 açılış/52 kapanış yapmış bulunmaktayız. Bu yılın ilk 6 ayında ise 15 açılış/33 kapanış yapmış bulunmaktayız.

"ALINMIŞ KARAR YOK"

En son durum itibari ile mevcut sektörel görünüm doğrultusunda mevcut mağaza ağımızın gözden geçirilme çalışmaları devam etmekte olup, söz konusu haberde belirtildiği şekilde 76 mağazayı kapatmaya yönelik alınmış bir Yönetim Kurulu kararımız bulunmamaktadır.

Konu ile ilgili gelişmeler olduğu takdirde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Hürriyet'in haberinde, Sabancı Grubu iştiraklerinden Teknosa’nın yeniden yapılanma planı çerçevesinde 76 mağazasını birden kapatma kararı aldığı belirtildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı: "Teknosa’nın üst düzey yöneticilerinin, yeniden yapılanma planı doğrultusunda öncelikle birbirine yakın olan ve yeterince kârlı olmayan mağazaların listesini çıkardığı ve bu kapsamda 90’a yakın mağazanın belirlendiği ifade ediliyor.

İlk etapta 76 mağazanın kapatılmasına karar verilirken, haziran ayı içinde bunların 12’sinin kapatıldığı belirtildi. Geri kalan mağazaların ise kapatılma tarihleri belirlenerek, ilgili kişilere bildirildi.

MAĞAZA KAPATILAN İLLER

Şu ana kadar mağaza kapatılan şehirler arasında Adana, Ankara, Artvin, Aydın, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kütahya, Mardin, Rize, Sivas ve Yalova bulunuyor. 5 Temmuz’da ise Teknosa’nın uzun yıllardan beri hizmet veren İstanbul Bağdat Caddesi üzerinde yer alan Suadiye şubesi kapatıldı. Şirketin listesine göre başlatılan kapatma işlemleri 30 Eylül’e kadar devam edecek.

YABANCI ŞİRKETLER TÜRKİYE'DEN ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz yıllarda BestBuy, Darty ve Electro World gibi dünyanın önde gelen tüketici elektroniği zincirlerinin Türkiye’den çıkışı ve bu yıl başında Gold Bilgisayar’ın iflas erteleme başvurusu sektörde büyük ses getirmişti.

81 ŞEHİRDE TEKNOSA VARDI

Yeniden yapılandırma süreci olmasa da geçtiğimiz yıllarda Teknosa mağaza kapatma kararı almıştı. 2014 Kasım ayında 310 satış noktasına ulaşan şirket, Şırnak Cizre’de de mağaza açarak Türkiye’nin 81 şehirinde hizmet vermeye başlamıştı. 2015 Mayıs ayında Teknosa’nın genel müdürü olan Bülent Gürcan, verimsiz olan 22 mağazayı kapatma kararı almıştı. Böylelikle şirketin toplam mağaza sayısı 288’e düşmüştü. Bu süreçten sonra ise yeniden mağaza açma stratejisine geri dönen şirket, hazirana kadar 300 mağazaya yaklaştı."

Sayfa Yükleniyor...