Teknosa'nın gözü satın almada

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Dinçer, Teknosa bünyesinde Türkiye ve Avrupa'da satın alma yapmak istediklerini söyledi.

Teknosa'nın gözü satın almada

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, teknoloji perakendeciliği alanındaki iştirakleri Teknosa'nın Türkiye'de satın almalar üzerine çalıştığını, büyüme planları doğrultusunda Avrupa'da da satın alma yapmak istediklerini söyledi.

Teknosa'nın 2012 sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda Dinçer, "Türkiye pazarında faaliyet gösteren 7 tane teknoloji perakende zinciri var. Avrupa'da bu 2-3 adettir. Dolayısıyla Türkiye'de konsolidasyon kaçınılmaz. Ağustos'ta bir danışman görevlendirmiştik. Nakit gücümüz var, bunu satın almalarda kullanmak arzusundayız" dedi ve ekledi:

"Bunu sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da yapmak istiyoruz. Türkiye'deki rakiplerimize Avrupa'da da kafa tutmak istiyoruz. Hedefimiz 2023'te Avrupa'nın ilk 3 teknoloji perakendecisinden biri olmak."

Dinçer, Avrupa'daki satın almanın ne zaman gerçekleşebileceği yönündeki soru üzerine ise, "Bu bir strateji. Firmalarla görüşme aşamasına gelmiş değiliz. Yetkilendirdiğimiz firma ile öncelikle Türkiye'de satın alma üzerine çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Teknosa, Ağustos ayında satın alma fırsatlarını değerlendirmek üzere HSBC Yatırım ile danışmanlık sözleşmesi imzalamıştı.

Sayfa Yükleniyor...