THY uçağına bomba ihbarı

Türk Hava Yolları'nın Bangkok-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Yeni Delhi'ye acil iniş yaptı.

THY uçağına bomba ihbarı
Arşiv

Daha önce birçok kez bomba ihbarı yapılan Türk Hava Yolları (THY) uçaklarına bir yenisi daha eklendi.

THY'nin Bangkok-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, tuvaletinde ''bomba'' yazılı not bulunması üzerine Yeni Delhi Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'tan İstanbul'a hareket eden THY uçağının tuvaletinde, kalkıştan 3 saat sonra "bomba" yazılı bir kağıt bulundu.

Kabin ekibinin durumu bildirdiği uçağın kaptanı, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi Havalimanı'nın kule görevlileriyle irtibata geçerek, acil iniş için izin istedi. İznin verilmesiyle uçak, Yeni Delhi Havalimanı'na indi.

Apronda güvenli bir alana çekilen ve emniyet tedbirleri alınan uçaktan indirilen yolcular terminale götürüldü.

ARAMALARDA HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLANMADI

Güvenlik prosedürü gereğince yapılan kontrollerde, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Uçağın, yolcularıyla İstanbul'a hareket edeceği öğrenildi.

İRLANDA'YA ZORUNLU İNİŞ

İstanbul-New York seferini yapan bir THY uçağı ise bir yolcunun rahatsızlanması nedeniyle İrlanda'nın Shannon şehrine zorunlu iniş yaptı.

Edinilen bilgiye, 266 yolcusuyla Atatürk Havalimanı'ndan ABD'nin New York şehrine hareket eden THY uçağında bir yolcu rahatsızlandı. Yolcunun durumu, kabin ekibi tarafından kaptan pilota bildirildi. Kuleyle irtibata geçen pilot, gerekli izinlerin alınmasının ardından Shannon Havalimanı'na sorunsuz indi. 

Rahatsızlanan yolcunun sağlık ekipleri tarafından uçaktan alınmasının ardından uçağın New York'a hareket edeceği öğrenildi.

Sayfa Yükleniyor...