Türkiye'nin en büyük temizlik kağıt tesisi

Hayat Kimya Sanayi A.Ş., İzmit'te mevcut tesise ek, İran ve Rusya'da da yeni tesisler şeklinde olmak üzere toplamda 350 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Hayat Kimya San. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Orhan İdil, kağıt cirosunun 2009'da 2008'e göre yüzde 45 oranında büyüdüğünü ve 2009 yılını tam kapasiteyle geçirdiklerini belirterek, mevcut 65 bin ton kağıt kapasitesine ek 65 bin tonluk ek tesis kuracaklarını, bunun yıl sonu veya 2011 başında devreye gireceğini ifade etti.       

Ek tesis devreye girdiğinde Hayat Kimya'nın temizlik kağıtları tesisinin ''Türkiye'nin en büyüğü olacağını'' vurgulayan İdil, bu tesis için 100 milyon dolar civarında yatırımın söz konusu olduğunu bildirdi.        

İran'da da bir yatırımları olduğunu ve bu yatırımın 2012 yılında devreye gireceğini ifade eden İdil, ''Şu anda yapımı süren İran'daki tesisin devreye girmesiyle temizlik kağıtları üretimi bakımından Balkanlar, Orta Doğu ve bölgenin en büyük kuruluşu haline geleceğiz'' dedi.
        
''İRAN'DAN TÜRKİ CUMHURİYETLERE İHRACAT DÜŞÜNÜYORUZ''
İran'da hijyenik ped ve çocuk bezi tesisi yapımının sürdüğünü anlatan İdil, ''İran, geniş bir pazar ve yüksek gümrük oranları var. O açıdan ülkede yatırım yapıldığında, büyük nüfus ve pazarın müsait olması avantaj yaratır. Çocuk bezi, hijyenik ped tesisi bu yıl içinde devreye girecek. Daha sonra temizlik kağıtları tesisi gelecek.'' şeklinde konuştu.        

Rusya'nın Kazan bölgesinde de yatırım yapacaklarını kaydeden İdil, ''Rusya, 2013 gibi olur herhalde. Yine kağıt tesisi olacak. Bir temizlik kağıtları yatırımı 100-120 milyon dolara mal olur. Rusya'daki yatırım da o civarlarda olur diye düşünüyoruz'' diye konuştu.       

Orhan İdil, uzun dönemde, Türkiye merkez olarak, bölgesel güç haline gelmek istediklerini, İzmit, İran ve Rusya'da kararlaştırılan ve uygulamaya konulan yatırımlar toplamının 350 milyon dolar civarında olacağını bildirdi.        

Sayfa Yükleniyor...