Ziraat'in taşınma takvimi işlemeye başladı

Ziraat Bankası'nın Ataşehir'deki genel müdürlük binasının yapımının proje yöneticiliği hizmet alımı ihalesi için ön yeterlilik çağrısı yapıldı.

Ziraat'in taşınma takvimi işlemeye başladı

Ziraat Bankası'nın İstanbul'a taşınma takvimi işlemeye başladı. Banka, Ataşehir'de yapılacak genel müdürlük binasının yapımının proje yöneticiliği hizmet alımı ihalesi için ön yeterlilik çağrısı yaptı.

Ziraat Bankası'nın 2 Nisan'da başlattığı ihale süreci uyarınca, ''İstanbul Genel Müdürlük Binası Yapımı Proje Yöneticiliği Hizmeti Alımı'' ihalesine teklif verecek firmaların, ön yeterlik dokümanına uygun olarak düzenleyecekleri başvuru belgelerini, 30 Nisan Perşembe günü, saat 14.00;e kadar bankanın ilgili birimine iletmeleri gerekiyor.

Bankanın konuya ilişkin duyurusuna göre, İstanbul Genel Müdürlük Binası Yapımı Proje Yöneticiliği Hizmeti Alımı için, yeterli tecrübeye sahip adaylar, teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edildi. Söz konusu iş, ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunarak davet edilecek isteklilerin teknik ve mali tekliflerinin değerlendirilmesiyle, ''belli istekliler arasında ihale usulü'' ile ihale edilecek.

Duyuruda yer alan bilgiye göre İstanbul Ataşehir;de 3320 Ada 3 parsel numaralı 54 bin 384,47 metre kare arsa üzerine inşa edilecek kompleksin emsale dahil toplam inşaat alanı yaklaşık 135 bin metre kare olacak. Emsale dahil olmayan alanların da kullanılacağı bu kompleksin, banka ve iştirakleri için ofis alanları ile konferans merkezi, sergi alanları, sağlıklı yaşam merkezi ve alışveriş merkezini kapsaması öngörülüyor.

60 AYDA TAMAMLANACAK
İşin süresi, 48 ayı proje, inşaat ve işletmeye alma, 12 ayı ise kesin kabulün yapılması olmak üzere toplam 60 ay olarak planlandı.

Proje yöneticisi, banka ile yakın işbirliği ve koordinasyon içinde hızlı takip yapacak, bütünleşik bir takım oluşturup işi tamamlamak için gerekli tüm hizmetleri sağlayacak. Banka, proje yöneticisinden kalite, maliyet, zaman, çevresel faktörler ve bölgesel faktörler gibi 5 ana kıstasa göre hizmet alacak.

Ön yeterlik değerlendirmesi, adayların mali ve teknik yeterliklerinin tespitine yönelik olarak yapılacak. Firmalarda, son iki yılda ciro ortalamasının 5 milyon dolar veya üzerinde olması, son 5 yıl içinde tek sözleşmeye dayalı olarak tamamlanmış veya en az yüzde 70 oranında tamamlanmış olmak kaydıyla devam etmekte olan 140 bin metre kare ve üzeri karma kullanımlı bina kompleksi, 50 bin metre kare ve üzeri banka veya finans merkezi, Türkiye;de 50 bin metre kare ve üzerinde karma kullanımlı bina kompleksi projelerinden herhangi birinde proje yöneticiliği hizmeti vermiş olması şartları aranacak.

Sayfa Yükleniyor...