Sıla: Onna Tunç olmasaydı sahnede olamazdık

Sıla, dört gün sürecek konser serisinin ikinci gününde yine bütün salonu doldurmuştu. Sanatçı sahnede Onno Tunç’u anarak “O olmasaydı biz de sahnede olamazdık” dedi.

Sıla: Onna Tunç olmasaydı sahnede olamazdık

Türk pop müziğinin en başarılı şarkı yazarı ve yorumcularından Sıla’nın yalnızca dört gün sahneye taşıyacağı Heybeden Şarkılar konserlerinin yoğun ilgi gören ilk ayağı, 13 ve 14 Ocak gecesi Maslak Tim Show Center’da gerçekleşti. Alışılagelmiş Sıla konserlerinin repertuvarının dışında özel bir seçki ile sahne alan Sıla, tamamını albümlerinin kronolojik sırasına göre hazırladığı konserlerinin açılışını “Kenar Süsü” şarkısıyla yaptı.

Sıla: Onna Tunç olmasaydı sahnede olamazdık - 1

Konserin en duygu yüklü anlarından biri de, Sıla’nın 14 Ocak 1996’da kaybettiğimiz efsane müzisyen Onno Tunç’u 21. ölüm yıldönümünde anması oldu. “Bugün Onno Tunç’un ölüm yıldönümü. O olmasaydı belki bizler de sahnede olamazdık. Bir selam göndermek istiyorum. Onun saygın ve kıymetli hatırasına da yine onun bir bestesini seslendirmek isteriz” sözlerinin ardından “Sen Ağlama” şarkısını seslendiren Sıla, kendisini dinlemeye gelen müzikseverlere duygu dolu dakikalar yaşattı.

Doğada Tek Başına (Beyaz Karanlık- Onno Tunç) - Video

Üç farklı kostüm ile sahne alan ve üç saat boyunca sahnede kalan Sıla, konserinin kapanışını “Mürekkep” albümünün sevilen şarkısı “Afitap” ile yaptı.

ONNO TUNÇ KİMDİR?

Onno Tunçboyacıyan, 1948 yılında Ermeni asıllı bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Müziğe ilgisi kilise korolarında şarkı söylerken başladı. Lisede arkadaşlarıyla adı ‘Black Stones’ olan ilk grubunu kurdu. 70’li yıllarda ‘İstanbul Gençlik Orkestrası’nda çalışırken adı orkestra şefi ve aranjör olarak duyulmaya başladı.

Sıla: Onna Tunç olmasaydı sahnede olamazdık - 2


Eurovision yolculuğumuzda da birçok katkısı oldu. 1975’te yarışmaya katılan orkestranın basçısıydı, finallere katılan birçok şarkının da aranjörlüğünü yaptı. Modern Folk Üçlüsü’nün 1978 yılında Seul’de yapılan bir yarışmada Onno Tunç’un ‘Dostluğa Davet’ şarkısıyla iyi bir derece almasıyla adı daha da duyuldu.

Bülent Ortaçgil’in Benimle Oynar mısın? (1974), Okay Temiz’in Zikir (1981), MFÖ’nün Ele Güne Karşı Yapayalnız (1984), Sezen Aksu’nun Gülümse (1991), Mustafa Sandal’ın Suç Bende (1991) albümlerinde bas gitar çalan Onno Tunç Tanju Okan, Ali Kocatepe, Hümeyra, Nükhet Duru, Nilüfer, Atilla Atasoy, Zuhal Olcay, Timur Selçuk, Ayşegül Aldinç, Levent Yüksel gibi birçok ünlü sanatçıyla da çalıştı. Ayrıca Aah Belinda (1986) ve Rumuz Goncagül (1987) filmlerinin müziklerini de yaptı.

Sıla: Onna Tunç olmasaydı sahnede olamazdık - 3

14 Ocak 1996 tarihinde özel uçağıyla Bursa'dan İstanbul'a giderken uçağının Yalova'nın Armutlu ilçesi'ne bağlı Selimiye Köyü'ne yaklaşık beş kilometre uzaklıktaki Kaz Dağı'nda düşmesi sonucu kendisi ve arkadaşı Hasan Kınık vefat etti.

Üzerinde Onno Tunç adının ve yanında metal bir levha üzerine kazada ölen Hasan Kınık ile arama çalışmaları sırasında donarak yaşamlarını yitiren Cem Emrah Çelebi ve Selçuk Olcay'ın adlarının yazılı olduğu bir anıt yaptırıldı.

Sıla: Onna Tunç olmasaydı sahnede olamazdık - 4

Anıtın açılış töreninde, Onno Tunç'un en sevdiği 'Naturel Boy' adlı İngilizce şarkıyı seslendiren Fatih Erkoç'a, Atilla Özdemiroğlu da kemanla eşlik etti.

Yalova Belediyesi'nin, Toprak Seramik ve Elegance Otel'in sponsorluğunda Kaz Dağı'nda yaptırdığı granit anıt, gündüz topladığı güneş enerjisini karanlıkta yansıtması sayesinde gece görülme özelliğine sahip bulunuyor.

Vefatından sonra ‘Onno Tunç Beste Yarışması’ düzenlenmeye başlandı. 2007 yılında Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer, Ceza, Hüsnü Şenlendirici, Levent Yüksel, Aşkın Nur Yengi, Aylin Aslım, Emre Altuğ, Şebnem Ferah, Mor ve Ötesi, Sertab Erener, Nükhet Duru’nun katılımıyla on üç şarkılık

‘Onno Tunç Şarkıları’ albümü çıktı.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Müzik
  • Yaşam
  • magazin
  • Sanat
  • konser

Sayfa Yükleniyor...