Başbakan Davutoğlu: Bir şehzadeden bir sultanın nasıl çıkarıldığını öğrenecek

İzmir'deki AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde Manisa'ya geçen Başbakan Davutoğlu, "Devletin başına gelecek olan sorumluluk üstlenmeden önce bir şehzadeden bir sultanın nasıl çıkarıldığını öğrenecek" dedi.

Başbakan Davutoğlu: Bir şehzadeden bir sultanın nasıl çıkarıldığını öğrenecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  İzmir'de partisinin 5. Olağan Kongresi'nden sonra Manisa'ya geçti. Burada halka seslenen Davutoğlu, "Bundan sonra devletin başına gelecek olan herkes önce Manisa’ya gelip devlet ahlakı alacak, devlet irfanı alacak. Ağır sorumluluk üstlenmeden önce bir şehzadeden bir sultanın nasıl çıkarıldığını öğrenecek" dedi. 

İZMİR'E BAŞBAKANLIK OFİSİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen İzmir 5. Olağan Kongresi'nde konuşma yaptı.

Davutoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle;

"İnşallah seçimden sonra İzmir'de bir Başbakanlık ofisi açıp, toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacağız. Bunu yapış sebebimiz şu; İzmirimiz bu yerel yönetimlerin etkisizliği altında çok zor günler yaşadı.

İstiyoruz ki İzmirimizi bütün Akdeniz'in merkez şehri yapalım. İnşallah önümüzdeki dönemde İzmir'de bir Başbakanlık ofisi açacağız, ben en az ayda birkaç günümü İzmir'de geçireceğim. 

Bazı yurtiçi ve dışı görüşlerimizi İzmir'de yapacağız, ta ki dünyanın her yerinde İzmir bilinsin, sayılsın, İzmir adı Akdeniz'de, Ege'de, Balkanlar'da, Afrika, Asya ve Avrupa'da yükselen bir yeni şehrin, yeni 'nin yeni İzmir'i olsun.

2001'de Başbakanlık ofisinin önüne gelip yazarkasa fırlatan esnaf ile bu ay içinde beni binlercesiyle ağırlayıp, bir esnaf çocuğu olarak bağrına basan esnaflarımızın gururu arasında büyük bir fark yok mu? Artık bu ülkede bereket var, artık bu ülkede ekonominin gücü var. Bir daha hiçbir şekilde esnafımızı namerde muhtaç etmeyeceğiz, yazarkasalar hesap için dönecek, kırılmak için alınmayacak.

CHP'ye inatla soruyorum, gerçek cumhuriyetçi parti hangi parti Cumhuriyet'i yücelten parti hangi parti Gerçekten milleti buluşturan, miliyetperver, vatanperver parti hangi parti? Esnafına, çalışan kadına, vatandaşına, ev sahibi olmak isteyen vatandaşına sahip çıkan, gerçek sosyal devlet anlayışına sahip çıkan parti hangi parti?

Bizim milliyetçilik anlayışımız şu veya bu bölge adına, şu veya bu etnik grup adına başkalarına karşı yürütülen bir mücadele değildir. Ulusalcılık adına şu veya başka gruplarla iş birliği yapıp, milleti, vatanı bölme, ayrıştırma davası değildi. Gücü, şefkati, kudreti olmayan bir devletin siyasileri eğer milliyetçilik, vatanperverlik yapmaya kalkarlarsa bu sadece hamasi nutuk olur.

Madem cumhuriyetçiydiniz, milliyetçiydiniz niye karşısına çıkamadınız? Cesaret edemediler, çünkü onların cumhurdan anladığı sadece kendi mahalleleri, onun dışına çıkamazlar, ama biz cumhuru, milleti, devleti, Cumhuriyet'i yücelten AK Parti kadrolarıyız. Bizim siyaset felsefemizde ayrımcılık, dışlama yoktur. Bizim siyaset felsefemizde milli iradeye darbe vurmak isteyenlere karşı boyun eğmek yoktur. Başımız diktir, alnımız açıktır, yüreğimiz iman ile doludur." 

"BİR ŞEHZADEDEN BİR SULTANIN NASIL ÇIKARILDIĞINI ÖĞRENECEK"

İzmir'den sonra Manisa'ya geçen Davutoğlu, Manisa'da Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşmasına, Manisa’nın önde gelen ve manevi isimlerini selamlayarak başladı. 

Cumhuriyet döneminde yaşanan darbe dönemlerini de fetret dönemi olarak nitelendiren Davutoğlu, “12 yıldır bu ülkede her hangi bir siyasi kriz gördünüz mü? Varsa onu demokrasi dışı bir takım cunta ya da paralel çeteler çıkarmaya kalktı ama onların hepsinin karşısında siyasi istikrarı, düzeni koruyan, dimdik ayakta duran AK Parti vardı. Geçmişte olmayan buydu. Biz ne tehditlere boyun eğdik ne şantajlara boyun eğdik ne kumpaslara boyun eğdik ne de milli iradeden bir an dahi taviz verdik. İşte Manisa’dan, şehzadeler şehrinden haykırıyorum; bundan sonra devletin başına gelecek olan herkes önce Manisa’ya gelip devlet ahlakı alacak, devlet irfanı alacak. Ağır sorumluluk üstlenmeden önce bir şehzadeden bir sultanın nasıl çıkarıldığını öğrenecek“ şeklinde konuştu. 

Davutoğlu, daha sonra partilerine açılan kapatma davasıyla ülkede yeni bir fetret dönemi yaşatmak istendiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baktılar ki AK Parti hiçbir şekilde sarsılmıyor bari kapatalım. Parti kapatma davasında karşısında demokrasi mücadelesi verdik. Yetmedi, tam ülke tekrar siyasi istikrarıyla fetret döneminin bütün izlerini sildiği, demokrasi ve güçlü ekonomiyle ayağa kalkmışken, yani Mayıs 2013’te IMF’ye son borcunu ödemiş, ekonomideki fetreti bitirmişken, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanını kendi şirketlerimizle yapacak güce ulaşmışken, dünyada yükselen Türkiye’den bahsediyorken, faizler yüzde 5’e inmişken, Gezi provokatörlerini sahaya çıkardılar. İstediler ki fetret olsun. Biz kimseye, hiç kimseye pabucu bırakmayız. Hele demokrasiyi, milli kaderini kimseye terk etmeyiz. O da başarılı olamayınca, bu sefer 17-25 Aralık kumpasıyla, arkasından da MİT operasyonuyla, onursuzca, haysiyetsizce kurulan paralel tuzakları harekete geçirdiler. Onların karşısında da dimdik durduk. 30 Mart’ta, 10 Ağustos’ta bir kez daha millet dedi ki, ‘Ben bu ülkede fetret görmek istemiyorum, demokrasi dışı sistem görmek istemiyorum'dedi ve en güçlü desteği 30 Mart’ta AK Parit’ye, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımıza verdi." 

"YÜKSEK TEKNOLOJİ İÇEREN YATIRIMLARDA 5. BÖLGE TEŞVİĞİ UYGULAYACAĞIZ"

Davutoğlu, Manisa'daki kongreden sonra İzmir'e dönerek Kaya Termal Otelde iş dünyası ve  sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi, Ege İhracatçı Birliklerinin "İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı.

Davutoğlu, burada ihracat alanında niteliksel artışın da sağlanması, yüksek teknolojili ihraç ürünlerinin ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

Daha önce paylaşmadığı bir kararı açıklamak istediğini belirten Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Aldığımız bir kararla son Bakanlar Kurulunda, daha da geliştireceğiz, daha kapsamlı bir çalışma üzerinde duruyoruz. Yüksek teknoloji içeren yeni yatırımlarda 5. bölge teşviki uygulayacağız. Yani, İzmir'de de olsa yüksek teknoloji içeriyorsa 5. bölge muamelesi görecek. Doğu Anadolu'nun, İç Anadolu'nun bazı şehirleri gibi. Dolayısıyla özel teşvikler alacak. Böylece yüksek teknolojili yatırımları hem teşvik edeceğiz hem de Anadolu'nun her yerine yaymaya çalışacağız. İstanbul ve Marmara etrafında yoğunlaşan teknoloji alanlarını böylece Ege'ye, İç Anadolu'nun belli merkezlerine, Mersin'in arka havzasına, Orta ve Doğu Karadeniz'e, her yere bunu yaymaya ve Türkiye'de ekonomik bölgesel dengesizlikleri de ortadan kaldırmaya kararlıyız. Bunu en kolay yapacağımız yerlerden birisi İzmir'dir."

Bu hatları tamamlaması için Çandarlı (Kuzey Ege) Limanı'nı yaptıklarını anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Eğer güçlü bir limanınız yoksa bütün o yollar gelir sonra nereye gideceğini bilemez ama güçlü bir limanınız varsa arkasında entegre bir demiryolu stratejiniz, bir karayolu stratejiniz varsa o limanlar o şehri zenginleştirir, büyütür. Bunu yapmakla birlikte Alsancak Limanı'nı da rehabilite edeceğiz, daha da modernize edeceğiz ve kapasitesini artıracağız. Yani İzmirliler 'Alsancak Limanı ne olacak' diye kesinlikle tereddüt etmesinler. İzmir daha çok limanı kaldırır. Çok büyük kapasiteleri kaldırır. Yat limanları, diğer limanlarla da zaten İzmir'in kapasitesi herkesçe malum. Şunu demek istiyorum aziz İzmirliler: Asya'da, Bakü-Tiflis-Kars demiryoluyla bir hat Marmaray'ın altından Avrupa'ya giderken Ankara'dan bir şekilde de İzmir'e İç Anadolu'dan bağlanan hatlarla ki Türkiye'de ilk demiryollarından biri Aydın-İzmir arasındadır biliyorsunuz, Asya'nın potansiyelini Akdeniz'e bu şekilde indireceğiz."

Sayfa Yükleniyor...