Ergenekon Kumpas soruşturmasının kilit isminden iz yok

Ergenekon kumpası soruşturmasında iki buçuk yıl geride kaldı. Ama geride kalan 2,5 yıla bakınca soruşturmada bir arpa boyu yol alınamadı. Savcıların ifadesini almak istediği kilit isim gizli tanık Osman Yıldırım bulunamıyor.

Ergenekon Kumpas soruşturmasının kilit isminden iz yok

Ergenekon kumpas soruşturması Genelkurmay Başkanlığının 2014 senesinde yaptığı suç duyurusu ile başladı.

Önce Genelkurmay Başkanlığı, ardından İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu Ergenekon Davası sanıkları şikayetçi oldu.

Soruşturma sürecinde yer alan polisler, savcılar ve hakimler ile bilirkişilere soruşturmaların kurgulanmasında aktif rol oynayan askerler hakkında suç duyuruları yapıldı.

Ergenekon soruşturmasını başlatan Savcı Zekeriya Öz, duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, yargılamayı yapan mahkeme heyeti, soruşturmayı yürüten polisler ve bir kısım askerler hakkında kumpas soruşturması başlatıldı.

2,5 YILDA BİR İLERLEME SAĞLANAMADI

Aradan iki buçuk sene geçmesine rağmen bu soruşturma süreci sonuçlandırılmadı 15 Temmuz'un da etkisi var ancak yeteri kadar üzerine eğinilmedi. 

Soruşturmayı yürüten Savcı Mesut Erdinç Bayhan, verdiği ifadeyle Danıştay Baskını Davasının Ergenekon Davası'na bağlanmasını sağlayan Osman Yıldırım'ın ifadesini almak istedi.

Ancak gizli tanık olduktan sonra ameliyatla yüzü değiştirilen, yeni kimlik verilen Osman Yıldırım'a ulaşılamadı. 

Tanık koruma programına alınan Osman Yıldırım Kars, Erzurum ve İzmir'de verdiği adreslerde bulunamadı.

Yıldırım'ın önce Bulgaristan'a ardından Fransa'ya kaçtığı öne sürülüyor.

KAÇAK SAVCI ZEKERİYA ÖZ ARANIYOR

Kumpas soruşturması kapsamında, yurt dışına kaçan Savcı Zekeriya Öz, hakkında tutuklama kararı çıkartılan ancak bulunamayan Hakim Sedat Sami Haşıloğlu dahil çok sayıda kişi aranıyor.

Yargıtay tarafından bozulan 274 sanıklı ergenekon davasının nerede görüleceği de muammaya dönüştü.

HSYK tarafından görevlendirilen istanbul 4. Ağır ceza mahkemesinin savcısı, davanın darbe girişimi olduğu gerekçesiyle dosyanın Ankara'ya gönderilmesi yönünde mütalaa verdi. Mahkeme heyeti savcının talebini değerlendiriyor.

Eğer görevsizlik verilirse dosya Ankara Ağır Ceza mahkemesine gönderilecek. Ankara'nın kabul etmemesi halinde davaya hangi mahkemenin bakacağını Yargıtay karar verecek.

Sayfa Yükleniyor...