Dolar kuru bugün ne kadar? (9 Kasım 2022 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 9 Kasım 2022 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro alış-satış fiyatlarında son durum...

Dolar kuru bugün ne kadar? (9 Kasım 2022 dolar - euro fiyatları)

/TL, uzun süredir hareket ettiği 18,60 seviyesinin altında işlem görüyor.

Bankalararası piyasada dolar 18,57'nin üzerinde. /TL 18,70 civarında seyrediyor.

Euro/dolar paritesi 1 seviyesinin hemen üzerinde hareket ederken, dolar endeksi 110 seviyesinin altına geriledi.

ABD'de dün başlayan ara seçimlerin sonunda Demokrat Parti'nin, ABD Başkanı Joe Biden görev süresinin yarısında Kongre'nin kontrolünü kaybedeceği ve Cumhuriyetçi Parti'nin kazanacağı öngörülüyor.

Saxo Markets tarafından yayımlanan değerlendirmeye göre Kongre'nin iki kanadının farklı partilerin kontrolünde kalması ekonomiyi destekleyici maliye politikalarının izlenmesini zorlaştırarak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını artırma hızını beklenenden daha erken azaltmasına yol açabilir.

Ekonomistler yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verilerinde ise aylık enflasyonun yüzde 0,5, yıllık enflasyonun da yüzde 6,5 seviyesine gerileyeceğini tahmin ediyorlar.

Fed'in politika faizi vadeli kontratları, merkez bankasının aralık toplantısında yüzde 67 ihtimal ile 50 baz puan büyüklüğünde artırıma gideceğini, yüzde 33 ihtimal ile de 75 baz puan artırıma gideceğini fiyatlıyor.

GÜNCEL FİYATLARI 

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...