Trabzon hurması tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? (MasterChef Trabzon hurması tarifi)

MasterChef Türkiye’de dün akşam eleme heyecanı vardı. Şefler yarışmacılardan Trabzon hurması tatlısı yapmalarını istedi. Peki Trabzon hurması tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm detayları...

02.11.2020 - 11:59

Trabzon hurması tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? (MasterChef Trabzon hurması tarifi)

Türkiye’nin en çok takip edilen yemek yarışmalarından biri olan MasterChef’te dün yarışmacılar elenmemek için tüm hünerlerini sergilediler. Günün yemeği olan Trabzon hurması tatlısı yarışmacıları oldukça zorladı.

Yayınladığı andan itibaren internette en çok konuşulan tatlı haline gelen lezzet, izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı.

TRABZON HURMASI TATLISI NASIL YAPILIR?

Malzemeleri

  • 3-4 adet olgunlaşmış Trabzon hurması
  • 1 fincan dövülmüş iç ceviz
  • 2 yemek kaşığı kaymak,
  • 2 tatlı kaşığı bal


Yapılışı

Olgun ve yumuşak hale gelmiş hurmaları bir çatal yardımıyla ezin.

Sonra Önceden ezilmiş iç cevizler ile karıştırın.

Karışımı bir tabağa yayın.

Tabakta bulunan karışıma 2 yemek kaşığı kaymak ilave edin.

Daha sonra tatlıya biraz daha tat vermesi amacıyla 2 tatlı kaşığı bal gezdirin.

Ve son olarak da üzerlerine ceviz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

FIRINLANMIŞ TRABZON HURMASI TATLISI NASIL YAPILIR?


Malzemeleri

• İki yemek kaşığı bal
• İki olgun Trabzon hurması
• Yarım limon
• 4 çay kaşığı tarçın

Yapılışı

Öncelikle Trabzon hurmalarımızı ortadan ikiye bölünüz.

Daha sonra içleri tavana bakacak şekilde borcama yerleştiriniz.

Borcamda bulunan hurmalarına üzerlerine limon ve balı gezdirin.

Hazırladığınız tatlıyı önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 7 dakika kadar bekletin.

Son olarak da kızarmış hurmaların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Sayfa Yükleniyor...