Fırında Minekop
Malzemeler:
3 kg'lık 1 adet minekop
Haşhaş tohumu
Zeytinyağı
Kuşkonmazlı Kısır
Malzemeler
Taze çekilmiş karabiber
100 gr şam fıstığı tozu
100 gr kırık şam fıstığı
1 baş taze sarımsak
1 bağ kuşkonmaz
1 bağ maydanoz
2 dal taze kekik
1 bağ taze nane
2 adet taze soğan
250 gr ince bulgur
1 adet limon
250 ml Zeytinyağı (erken hasat )
1/4 bağ roka
Tuz
Hazırlanışı:
-Balığı fileto çıkartın.
-Filetodan takoz kesilmiş balıkları tuzlayıp, haşhaş tohumu atıp kenara alın.
-Bulguru sıcak su ile şişirin
-Kuşkonmazları buharda pişirin
-Otları kesip şişen bulgura katıp soslayın
-Balıkları önce tavada pişirmeye başlayıp, yüksek ısıdaki fırında pişirilişini tamamlayın
-Tabulenin üzerine balıkları, kaseye de çorbayı koyup üzerine dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz.
- Etiketler :
- Haberler -
- yemek tarifleri
- mutfaginsefleri