Malzemeler:

3 adet tavuk but 

250 gr tereyağ

1 demet taze fesleğen

1 demet taze reyhan

1/3 demet taze kişniş

3 diş sarımsak

1 adet lime

1 adet limon

2 adet rezene

300gr bezelye içi

300 gr börülce

3 adet Yedikule marulu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kırmızı acı biber

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

-Fırını 250 derece fanlı ayara getirip önden ısıtın

-Bir kapta, ince doğranmış taze baharatları ve rendelenmiş sarımsağı yumuşak tereyağın üzerine ekleyin

-Üzerine lime ve limon kabuğu rendeleyin , içine biraz deniz tuzu, biraz da karabiber ekledikten sonra, elinizle yoğurun.

-Rezeneleri dikine dilim dilim kesip tepsinin altını tamamen kaplayın.

-Üzerine etiyle derisini birbirinden kısmen ayırdığınız tavukları dizin.

-Deri ve tavuk arasını hazırladığınız tereyağ ile doldurun. Her yere geldiğin emin olun, elinizde kalanları da üzerlerine sürün.

-Tepsinin üstünü folyoyla kaplayın ve tepsiyi fırına atın. Dereceyi hemen 200e indirin ve 1 saat pişmeye bırakın.

-Bu arada ocakta, tencerede, bir su kaynatın ve deniz suyu kadar tuzlu olacak kadar tuzlayın.

-Bezelyeleri içine atın 2-3 dakika sonra tam pişmeden alın ve soğutun.

-Börülceler çok uzunsa ikiye bölün ve aynı suyun içine börülceleri de atın. 2-3 dakikada onları da alın ve soğuk sudan geçirin pişmesi dursun. 

-1 saat dolunca tavuğu fırından çıkarın, folyoyu yırtmadan açın, içine bezelye ve börülceleri dağıtın, biraz suyuyla buluşturun, üzerlerine kalan yağdan biraz atın, tekara folyoyu kapatıp 10 dk daha fırına atın.

-Yedikuleleri ortadan ikiye bölün, üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin. Tepsiyi fırından alın, folyoyu yırtıp atın. Fırını üstten ızgara ayarına getirip derecesini 250’ye getirin.

-Yedikuleleri de tepside yer bulup yerleştirin, üzerlerine de kırmızı biber dilimlerini serpiştirip en üst rafta 5 dk daha fırına attıktan sonra yemeğiniz hazır, afiyet olsun.