1400 kişi "kuş peşinde"

Mersin Silifke ilçesindeki Göksu Deltası’nda, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı'nca bu yıl ikincisi düzenlenen "fotosafari", yaklaşık 1400  kişinin katılımıyla başladı.

1400 kişi "kuş peşinde"

Deltadaki kuş ve bitki türlerini fotoğraflayarak, tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen Taşucu Beldesi Kum Mahallesi girişinden başlayan fotosafari, yaklaşık 18 kilometrelik bir mesafede kat edildikten sonra Sökün Köyü'nde sona erecek.

Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık, çeşitli yerel ve ulusal gazetelerle, dergilerde çalışan foto muhabirleri ve doğa fotoğrafçılarının katılımıyla başlayan etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Göksu Deltası'nın uluslararası öneme sahip olduğunu söyledi.

Deltanın su kuşları açısından Ramsar Sözleşmesiyle koruma altına alındığını anımsatan Özyanık, "Göksu  Deltası 'deki kuşların önemli bir kısmına ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 330 civarındaki kuş, deltayı kullanmaktadır. Aynı şekilde biyolojik çeşitlilik açısından da Göksu  Deltası önemli alanlarımızdan biridir. Ayrıca  yaz ördekleri de tek  Göksu Deltası'nda üreme ve yaşamlarını sürdürüyor." dedi. Toplumda önceleri kuşların özellikle avcılık unsuru olarak algılandığına dikkati çeken Özyanık, şöyle devam etti: "İnsanlar artık kuşların doğal hayatımızın vazgeçilmezi olduğunu kabul etmeye başladılar. Bizler de toplumda kuşlarla olan ilişkiyi ve doğal hayatı koruma boyutuna getirmek açısından avcılık yerine fotosafari etkinlikleri düzenlemeye başladık. Bununla özellikle profesyonellerin fotoğraf çekerek tanıtıma katkı sunmasını, vatandaşların kuşlarla, doğal hayatla iç içe olmasını sağlamak ve toplumda duyarlılık oluşmasına katkıda bulunmayı amaçladık."
Kaymakam Fatih  Damatlar da fotosafari ile Göksu Deltası'na kamuyonun ilgisini çekerek, buradaki güzellikleri Türkiye ve dünya ile paylaşmayı amaçladıklarını belirtti. Bu tür organizasyonların bölgenin tanıtımına ve halkın bilinçlenmesine katkı sunacağını vurgulayan Damatlar, katılımcılara teşekkür etti. Etkinliğe Özel Çevre Koruma Kurumu Daire Başkanı Mehmet Menengiç ile çok sayıda vatandaş katıldı. Oluşturulan grup rehberleri eşliğinde gerçekleştirilen fotosafarinin bitiminde Sökün Köyü Muhtarlığı binasında katılımcıların fotoğraf karelerinin bilgisayara aktarılarak "Deltada Yaşam-İnsan", "Doğal Yaşam" ve "En Fazla Kuş Türü" kategorilerinde değerlendirileceği bildirildi. Her dalda birincilere fotoğraf makinesi, ikincilere ise dürbün verileceği kaydedildi.

Sayfa Yükleniyor...