Ergenekon'da 'ara' öncesi iki tahliye

Tutuklu sanıklardan Vatan Bölükbaşoğlu ve Hüseyin Gazi Oğuz'un tahliyelerine karar verildi. Mahkeme, ikinci iddianamenin incelenmesi nedeniyle duruşmayı 30 Mart'a bıraktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Vatan Bölükbaşoğlu ve Hüseyin Gazi Oğuz'un tahliyesine karar verdi.


Mahkeme Heyeti, suç vasfının değişme ihtimali ve yattıkları süreyi dikkate alarak sanıkların tahliyelerine karar vererek, bu kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Böylece Ergenekon davasında tutuklu sanık sayısı 36'ya indi.

Diğer sanıklarını tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı bu dosya ile birleştirme talebiyle gönderilen Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinin kanuni inceleme süresi ve geri kalan duruşma tutanaklarının çözüm işlemlerinin tamamlanması amacıyla 30 Mart 2009 günü saat 09.30'a bıraktı.

EMEKLİ ALBAY VE UZMAN ÇAVUŞ SERBEST
Öte yandan, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli albay M.Ü. ve uzman çavuş M.Ç., mahkemece serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkarılan M.Ü. ve M.Ç., savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevkedildiler. Burada ifadeleri alınan M.Ü. ve M.Ç., daha sonra serbest bırakıldı. Mahkemenin, M.Ü ve M.Ç. için yurtdışına çıkış yasağı koyduğu öğrenildi.

DOĞU PERİNÇEK'E DAVA
Bu arada, tutuklu sanıklarından İP Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında duruşma savcılarına yönelik ''F savcıları'' şeklindeki sözleri nedeniyle yapılan suç duyurusu üzerine, Silivri 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçundan dava açıldığı öğrenildi.

Bu davaya ilişkin duruşmanın da 18 Mart Çarşamba günü saat 09.00'da, Silivri 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüleceği belirtildi.

ARA KARARLAR
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün verilen aranın ardından ara kararları açıkladı.

Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz'in talebi ile ilgili olarak MGK Genel Sekreterliği ve Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'ne müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, Kerinçsiz'in bu makamlarla tanık Muzaffer Tekin'de çıkan gizli belgelerle ilgili yazışma yapıp yapmadığı, böyle bir yazışma yapmışsa bu makamlara herhangi bir belgeyi gönderip göndermediği hususlarının ayrıntılı olarak bildirilmesinin istenmesine hükmetti.

Kerinçsiz'in savcılarla ilgili öne sürdüğü suçlamalar açısından ilgili mercilere suç duyurusunda bulunulması talebiyle ilgili olarak, bu işlemi kendisinin yapabileceğini belirten mahkeme heyeti, duruşma savcısının Veli Küçük ile ilgili suç duyurusu talebinin de 10 Mart tarihli duruşmanın ses kayıtlarının incelenmesinden sonra değerlendirilmesini kararlaştırdı.


Sayfa Yükleniyor...