Malzemeler:
4 yufka
Tereyağı
Zeytin ezmesi
Yapılışı:
Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
Yufkayı düzgünce yerleştirin. Elinizle iyice bastırdıktırın sonra tepsinin kenarından sarkan kısımlarını kesin
Bıçak yardımıyla yufkanın yırtılmamasına özen göstererek üzerine çok ince bir kat zeytin ezmesi sürün
Üzerine ikinci yufkayı kapatın, bastırın ve sarkan kısımları kesin, yufkayı küçük kareler şeklinde kesin
Tepsinizi fırının orta katına yerleştirin. Yufkaların üzeri hafif renkleninceye kadar pişirin.
Fırından çıkarın. Soğumasını bekleyin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayarak pişirin.
Böldüğünüz kareleri dikkatlice çıkarın.
Remix kitabından alınmıştır
- Etiketler :
- Haberler