Hangi balık ne zaman yenmeli?

Uzmanlar yumurtlama döneminde balık avlanmaması gerektiğini söylüyor.

Hangi balık ne zaman yenmeli?

AÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet İrfan Aksu, balıkların avlanma ve tüketim dönemlerinin önemli olduğunu belirterek, özellikle yumurtlama döneminde balıkların avlanmaması gerektiğini ifade etti. Alabalığın yumurtlama döneminin temmuz ve ağustos, hamsinin ise eylül ve ocak ayları olduğunu belirten Aksu, şöyle devam etti: ''Ekolojik özelliklere göre balıkların tüketim dönemi değişkenlik gösterir. Ülkemizde hamsi, alabalık ve sazan çok tüketilen balıklar arasında yer alıyor. Mesela hamsinin eylülden ocak ayına kadar, 5 ay süreyle tüketilmesi faydalıdır. Dil balığı ise sadece mayıs ayında istenen lezzettedir. Balığın yetiştiği suyun bileşeni ve besin seviyesi önemlidir. Balığın mevsiminde avlanmasına da özen gösterilmelidir.'' Aksu son olarak, 'de son 5 yılda özellikle Akdeniz'de balık işleme alanında bazı gelişmeler görüldüğünü belirterek, ''Ama bu gelişim yine de istenen düzeyde değil'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...