Suların akmadığı mahalleye su faturası kesildi

Kurulduğu günden beri su sorunu yaşayan Marmaris'teki Taşlıca Mahallesi'ne, MUSKİ tarafından su faturaları kesildi. 150 haneli köyde yaşayana vatandaşlar kızgın, yetkililer hatanın farkında...

Suların akmadığı mahalleye su faturası kesildi

MUĞLA - Marmaris'te 150 yılı aşkın süredir su sıkıntısı yaşanan Taşlıca Mahallesi'ndeki vatandaşlara, şebeke suyu kullanmamalarına rağmen su faturası
kesildi.

İlçe merkezine 55 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 150 haneli ve 550 nüfuslu Taşlıca köyü, Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından mahalle statüsüne geçti ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk sahasına girdi.

Yapılan gölete rağmen kaderi değişmeyen ve şebeke suyuna kavuşamayan Taşlıca'ya, Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından su faturaları gönderildi.

MUSKİ'DEN AÇIKLAMA: Mahalleye su verilmediğinin tespiti yapıldı. Faturalar iptal edilecek. Mahalledeki abonelikler pasif hale getirilecek. Su verilmeye başlandıktan sonra vatandaşlar yeniden abone yapılacak

Şaşkınlık içinde olduklarını belirten Taşlıca Mahallesi Muhtarı Şadi Altınışık, yaklaşık 80 haneye, olmayan suyun faturasının kesildiğini söyledi.

MUSKİ'den gelen görevlilerin su sayaçlarını incelediklerini belirten Altınışık, "Şimdiye kadar hiç su vermemelerine rağmen fatura yazıp gittiler. Vermedikleri suyun faturasını kestikleri için vatandaşlar tepki gösterip, itiraz ediyor. Ben 6 yıldır muhtarlık yapıyorum sadece 2010 yılında 2 ay kadar su verebildik. O suyu da göletten getirmiştik" diye konuştu.

MUSKİ tarafından 130 liralık su faturası kesilen Abdullah Öner, çeşmelerinden son 4-5 yıldır hiç su akmadığını belirterek, "Sadece 2010 yılında kısa bir süre su gelmişti. O da göletten gelen suydu. Bunun parasını da muhtarlığa ödedik. Kullanmadığımız suyun parasını ödemek istemiyoruz, onun için gerekli itirazlarda bulunacağız" şeklinde konuştu.

SULAR KOMŞU MAHALLEDEN
Mahalle sakinlerinden Niyazi Şengül su ihtiyaçlarının evlerinin altına yaptırdıkları depolarla gidermeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Komşu mahallemiz Söğüt'ten 3 ton suyu 50 liraya alıyoruz. Tankerlerle taşıdığımız suyu depolara dolduruyoruz. Bu su ancak bir hafta yetiyor. Yazın ayda 4-5 defa tankerle su satın almak zorunda kalıyoruz"

Sayfa Yükleniyor...