Yeşil Sol Parti'nin 28. Dönem milletvekili aday listesi YSK'ya sunuldu

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne Yeşil Sol Parti listelerinden gireceklerini bildirdi.

Yeşil Sol Parti'nin 28. Dönem milletvekili aday listesi YSK'ya sunuldu

Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Devrim Turgay Yılmaz, beraberinde Batman Mehmet Rüştü Tiryaki ve partililerle Yüksek Kurumuna (YSK) geldi.

Yeşil Sol Parti milletvekili listesini YSK Başkanı Ahmet Yener'e teslim ettikten sonra açıklamalarda bulunan Tiryaki, partileri için hem mutlu hem de üzücü bir gün olduğunu söyledi.

Tiryaki, şunları kaydetti:

"Halkların Demokratik Partisi adıyla seçime katılamadık. Hakkımızda bir kapatma davası sürüyor. İstemesek de çok içselleştirmesek de içinde bulunduğumuz koşullar, bir yol denememize neden oldu. Seçimlere Yeşil Sol Parti listelerinden katılacağız. 81 il ve bütün seçim çevrelerinden seçime katılacağız. Listelerimizin tamamını verdik. Umarım ülkemizin demokrasisine katkı sunacak bir seçim olur."

LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanları Yeşil Sol Parti'nin listesinde yer aldı. Mithat Sancar Şanlıurfa'dan, Pervin Buldan ise Van'dan milletvekili adayı gösterildi.

Listede eski eş genel başkanlardan Sezai Temelli Muş 1. sırada, Sırrı Süreyya Önder İstanbul 1. bölge 1. sırada, Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Kocaeli 1. sırada yer aldı.

Filiz Kerestecioğlu ve Garo Paylan listelerde yer almadı. Gazeteciler Hasan Cemal İstanbul'dan, Cengiz Çandar Diyarbakır'dan aday.

Sayfa Yükleniyor...