ABD'den Kobani açıklaması

ABD, Kobani'nin IŞİD'in eline geçme tehdidinin azaldığını açıkladı. Pentagon, IŞİD'e karşı operasyonların bir günlük maliyetinin 7.6 milyon dolar olduğunu belirtti.

Haberler 24.10.2014 - 12:30

ABD'li askeri yetkililer, Kobani'nin IŞİD'in eline düşme riskinin azaldığını ama bu tehdidin tamamen ortadan kalkmadığını söyledi.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, Irak ve Suriye'de hava operasyonlarının başlamasından bu yana 6 bin 600 sorti yapıldığı ve IŞİD hedeflerine 1700 bombanın atıldığı belirtildi.

Pentagon, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yapılan hava operasyonlarının maliyetini de açıkladı. ABD'nin hava operasyonlarında 424 milyon dolar harcandığı belirtildi.

Pentagon sözcüsü John Kirby, IŞİD'e karşı yapılan operasyonların günlük maliyetinin ise, 7.6 milyon dolar olduğunu söyledi.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel da, Irak'ta IŞİD'le mücadele stratejilerinin işlediğini açıkladı. Hagel günlük gelişmelerin değil, uzun vadeli olarak IŞİD'in ne yaptığının ölçülmesi gerektiğini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız