Fransa'da yüzden fazla kişi telekabinlerde mahsur kaldı

Grenoble şehri yakınlarındaki kış sporlarıyla ünlü Chamrousse kayak merkezinde yüzden fazla kişinin, arıza nedeniyle telekabinlerde mahsur kaldığı açıklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 24.12.2017 - 22:04

Fransa'nın Grenoble şehri yakınlarındaki Chamrousse kayak merkezinde yüzden fazla kişinin, arıza nedeniyle telekabinlerde mahsur kaldığı bildirildi.

Kayak merkezinin bulunduğu Isere Valiliğinden yapılan açıklamada, öğleden sonra yüzden fazla kişinin kayak merkezindeki telekabinlerde, teknik arıza nedeniyle mahsur kaldığı belirtildi.

Yerel La Dauphine Libere gazetesi, kabinlerde kurtarılmayı bekleyen tatilcilere helikopterlerle müdahale edildiğini ve kabinlerdeki kişilerin sırayla alınarak ilk yardım merkezine götürüldüğünü yazdı.

Çevre illerdeki kurtarma ekiplerinin de seferber edildiği, kurtarma operasyonunun sabahın ilk ışıklarına kadar sürmesinin beklendiği açıklandı.

Fransa'nın doğusunda Alp sıradağlarının uzantısının bulunduğu bölgede çok sayıda kış turizmi ve tatil merkezi bulunuyor. Noel ve yılbaşı tatili dolayısıyla bölgedeki turist sayısının yılın en yüksek seviyesinde olduğu belirtiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız