Oscar’daki yanlış anons skandalının sorumlusu ortaya çıktı

2017 Oscar törenine damga vuran yanlış anons skandalının sorumlusu açıklandı. 83 yıldır Oscar törenlerindeki oylama sürecini yöneten PricewaterhouseCoopers (PwC) şirketi, yanlış zarf olayının sorumlusunun 32 yıllık çalışanları Brian Cullinan olduğunu belirterek, Cullinan’ı hata sonrası hızlı tepki göstermemekle suçladı.

Haberler 28.02.2017 - 15:54 Son Güncelleme : 24.01.2018 - 15:48

  • 1
    89. Oscar Ödül Töreni’nde yanlış anons skandalı sonrası, 83 yıldır Oscar törenlerindeki oylama sürecini yöneten uluslararası denetim, danışmanlık ve vergi hizmetleri firması PricewaterhouseCoopers (PwC), şirketin deneyimli çalışanlarından Brian Cullinan’ın suçlu olduğunu açıkladı.
  • 2

    En iyi film Oscar’ını kazananın önce La La Land olarak açıklanması, ardından da Moonlight olarak düzeltilmesinin yankısı sürerken PwC’nin açıklaması sonrası  gözler Brian Cullinan'a (sağdaki) çevrildi.

    (Brian Cullian ve partneri Martha Ruiz, Oscar öncesi kazananların isimlerinin yazılı olduğu zarfları taşıyan çantalarıyla kırmızı halıda böyle poz verdi.)

  • 3

    Dün yanlış anons sonrası özür açıklaması yapan PwC, olayın soruşturulduğunu söylemişti. Bugün PwC'den yapılan açıklamada, "Cullinan, en iyi film ödülü zarfı yerine, yanlışlıkla en iyi kadın oyuncu ödülünün yedek zarfını Warren Beatty ve Faye Dunaway'a verdi. Hata oluştuğu zaman, durumu düzeltmek için protokoller, Cullinan veya partneri (Martha Ruiz) tarafından çabucak takip edilmedi" denildi.

  • 4

    Cullinan’ı yanlış zarf vermekle suçlayan şirket, aynı zamanda yeterince hızlı tepki vermediği için de itham etti.

  • 5

    Aslında Moonlight filmine verilmesi gereken en iyi film ödülünü açıklamak üzere Dunaway ile birlikte sahneye çıkan ünlü aktör Beatty, "Size ne olduğunu anlatmak istiyorum. Zarfı açtım ve Emma Stone, La La Land yazdığını gördüm. İşte bu Faye’ye ve size uzun uzun bakmamın sebebiydi” demiş ve ardından “Komik olmaya çalışmıyorum, Moonlight en iyi film” sözlerini eklemişti.

  • 6

    Oscar’daki yanlış zarf skandalının kahramanı olan 56 yaşındaki Cullinan'ın 32 yıldır PwC'de çalıştığı, dört yıldır da Oscar organizasyonlarında görev aldığı öğrenildi.

  • 7

    Wall Street Jounal'ın haberine göre Cullinan, zarf karışıklığından yaklaşık üç dakika önce, La La Land filminin başrol oyuncusu ve en iyi kadın oyuncu Oscar’ının sahibi Emma Stone'un kuliste fotoğrafını çekip Twitter'da paylaştı. Cullinan, skandal sonrası bu paylaşımını Twitter'dan sildi.

  • 8

    Gece boyunca ünlü isimlerle çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaştığı görülen Cullinan, skandalın ardından asıl görevini yapmak yerine sosyal medyayla uğraştığı için sert eleştirilere maruz kaldı.

  • 9

    BBC muhabiri Ian Youngs, Oscar’daki yanlış anons skandalına, her kategori için yedek maksadıyla iki zarf bulunmasının neden olduğunu bildirmişti.

  • 10

    PwC şirketi, dün yaptığı açıklamada hatanın tüm sorumluluğunun kendilerinde olduğunu duyurarak, “En iyi film ödülü anonsu esnasında yapılan hatadan dolayı Moonlight, La La Land, Warren Beatty, Faye Dunaway ve Oscar seyircilerinden özür dileriz”  açıklamasını yapmıştı.

  • 11

    Şirket ayrıca, “Sunuculara yanlışlıkla hatalı kategori zarfı verilmiş ve fark edildiğinde de hızla düzeltilmiştir. Bunun nasıl gerçekleştiğini halen araştırıyoruz ve bu sonuçtan dolayı derin bir pişmanlık duyuyoruz. Adayların, Akademi’nin, ABC’nin ve Jimmy Kimmel’ın durumu zarafetle ele alışlarına minnettarız” demişti.

  • 12

    Geceden en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu ödülleri de dahil olmak üzere 6 ödülle ayrılan ‘La La Land’, önce en iyi film olarak anons edilmiş, ardından düzeltme yapılıp en iyi filmin ‘Moonlight’ olduğu açıklanmıştı.

    Warren Beatty ve Faye Dunaway’in yanlış anonsunun ardından La La Land’in yapımcısı Fred Berger, "Bu bir şaka değil. Moonlight en iyi film” açıklamasını yaparak kartı kameralara göstermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız