Sahte milyonere hapis cezası (Film gibi hikaye)

Kendisini zengin ve sosyetik olarak tanıtan Rus asıllı Anna Sorokin 4 yıl hapis cezası aldı. Lüks yaşam görünümü vererek birçok kişiyi dolandırdığı hikayesiyle tüm dünyanın ilgisini çeken Anna'nın, tutuklu yargılandığı sürelerle birlikte birkaç yıl içinde serbest kalabileceği iddia edildi.

Haberler 11.05.2019 - 15:38

  • 1
    Hesabında 1 dolar bile yokken jetlerle seyahat etti, 5 yıldızlı otelde aylarca konakladı. Kendisini milyoner mirasçısı olarak tanıtıp New York cemiyetini 275 bin dolar dolandıran Anna Sorokin'in hikayesi yankı uyandırdı. Sahip olamadığı hayat uğruna her şeyi göze alan Sorokin en az 4 yıl hapse çarptırıldı.

    (Fotoğraflar: AFP)
  • 2
    Moskova’nın yoksul bir muhitinde bir kamyon şoförünün kızı olarak 1991 yılında doğan Anna Sorokin, 2012’de bir moda şirketinde staj yapmak için New York’a gitti. 2013’te kendine yeni bir kimlik belirleyerek sözde kendisini 67 milyon dolarlık bir servetin sahibi petrol zengininin kızı ‘Anna Delvey’ olarak tanıtmaya başladı.


  • 3
    Havalı partilerde boy gösterip itibar kazanan Anna, 2016’da New York’un geceliği 400 dolar olan en lüks otellerinden birine yerleşti. Bu tarihten itibaren 10 ay boyunca bir milyoner gibi yaşadı. Kaldığı otelde garsonlara 100’er dolarlık bahşişler veriyor, zengin müşterilere kendisinden bahsedilmesini istiyordu. Çevresini genişleten Anna, Instagram’da göz alıcı bir hesap oluşturarak dikkatleri üzerine çekti.


  • 4
    Bir dönem grup arkadaşıyla özel jetle tatile çıktı. 35 bin 400 dolarlık özel jet masrafını ödemedi. Aynı yıl arkadaşlarıyla Fas’ta geceliği 7 bin dolarlık bir otelde tatile gitti. 62 bin dolarlık tüm konaklama faturasını bir arkadaşına kestirdi. New York’a dönünce ödeyeceğini söyledi ama ödemedi. Daha sonra Sanat vakfı kuracağı iddiasıyla bir bankadan 22 milyon dolarlık kredi çekmek için başvurdu.


  • 5
    Bankadan parayı alan ancak geri ödeyemeyen Anna, arkadaşının polise gitmesi ile köşeye sıkıştı ve 2017'de tutuklandı. ABD medyası Sorokin’in davasını “Sosyete avcısı hapiste” manşetleriyle duyurdu. 275 bin dolarlık dolandırıcılıkla suçlanıyordu.


  • 6
    Hikayesiyle dünya basının ilgisini çeken Anna bir avukatla anlaştı ve ilk savunmasında,“Hayatının filminde kendisini kimin oynayacağına karar vermeye çalıştığını” söyledi. Yani, Hollywood yapımcıları çoktan peşine düşmüş, hikayesini beyazperdeye uyarlamak için harekete geçmişlerdi. Sorokin’in Netflix ile anlaştığını avukatı kabul etti.


  • 7
    Anna'nın 15 yıl hapsi istenen davası ise önceki gün görüldü. Davada avukat Spodek yaptığı savunmada, “Anna bir gençlik hatası yaptı. New York’un imkanlarından herkes faydalanmak ister. Frank Sinatra da istemişti. Hepimizin içinde biraz Anna var. Elde edene kadar ‘mış’ gibi yapmıyor muyuz?” dedi.


  • 8
    Ancak mahkeme kararına göre Anna, 4 ila 12 yıl hapis cezası aldı. Tutuklu yargılandığı süre çıkarılırsa Anna Sorokin birkaç yıl içinde serbest kalabilir. Çıktığında ülkesi Almanya’ya iade edilmesi bekleniyor.


  • 9
    Öte yandan Anna Sorokin avukatının getirdiği kıyafetleri beğenmedi, hatta bu yüzden bir duruşmaya çıkmayı reddetti. Hakim Diane Kiesel, “Mahkemeyi podyumla karıştırdınız” diyerek tepki gösterdi. Bu gelişmenin arından da avukatı Anna'ya stil danışmanı Anastasia Walker’ı tuttu. Sonrasında Sorokin, tüm duruşmalara dünyaca ünlü tasarımcıların kıyafetleri ile katıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız