Amazon, WikiLeaks’i kovdu!

Yayınlarında kısmen de olsa Amazon.com'un sahibi olduğu sunucuları kullanan WikiLeaks, firma tarafından yasaklandı.

Haberler 02.12.2010 - 10:46

Dünyanın en büyük çevrimiçi kitap ve müzik mağazası Amazon, altyapısındaki bazı sunucuları kullanan WikiLeaks’i engelledi.

Ünlü mağaza, artan siyasi baskılar yüzünden WikiLeaks’e sunucu kullandırmaktan vazgeçti. Associated Press’in bildirdiğine göre, bu karar Amerikan Kongre üyesi Joe Lieberman’ın Amazon ile WikiLeaks arasındaki ilişkinin incelenmesi talebinden kısa süre sonra alındı.

Bir süre ulaşılamayan bazı WikiLeaks sayfaları, daha sonra İsveç’teki Bahnhof firmasının sunucularına taşınarak yayınlanmaya devam etti.

Amazon’un engelleme kararını Twitter mesajıyla teyit eden WikiLeaks, “Amazon, (ABD’de ifade özgürlüğünü garanti altına alan) Birinci Anayasa Değişikliği’nden rahatsızsa, kitap satmayı hemen bıraksın” açıklaması yaptı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız