Ankara'da 'ODTÜ operasyonu'

Salı günü ODTÜ'de meydana gelen olayların ardından polis, bu sabah erken saatlerde bazı öğrenci evlerine yönelik operasyon başlattı. Operasyonda 12 öğrenci gözaltına alındı.

Haberler 21.12.2012 - 11:31

Göktürk 2 uydusunun Çin'den fırlatılması nedeniyle ODTÜ Kampüsü'nde düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı tören öncesi protesto gösterileri olmuş, polis öğrencilere tazyikli su ve gazla müdahale etmişti.

İlişkili Haberler


Geçtiğimiz salı günü meydana gelen olaylarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis, bu sabah erken saatlerde bazı öğrenci evlerine yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda ODTÜ, Ankara, Gazi ve Hacettepe Üniversitesi'nden 12 öğrenci gözaltına alındı.

Operasyonun devam ettiği ve sayının artabileceği belirtiliyor.

Öğrencilerin "Şiddet eylemlerine yönlendirilmesinde rol aldığı, polise mukavemet ettiği ve toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet ettiği" gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız