Erzurum'da gerginlik

Erzurum'da HDP mitingi öncesi olaylar çıktı. Polis, barikatı aşıp miting alanına girmek isteyen gruba müdahale etti.

Haberler Anadolu Ajansı 04.06.2015 - 12:36

HDP'nin Erzurum'da miting yapacağı alana girmeye çalışan ve bazı araçlara taşlarla saldıran gruba polis müdahalede bulundu.
İstasyon Meydanı'ndaki miting alanına giden panelvandaki iki kişi, Sanayi Kavşağı'nda terör örgütü lehine slogan atarak, bölücü terör örgütünün sözde bayrağıyla HDP bayrağı açtı.
Olaya tepki gösteren sanayideki bir grup esnaf, araca taş ve sopalarla saldırdı ve üzerinde bulunan bayrakları sökerek yaktı.

Araçtaki 2 kişi, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı, müdahale sırasında biri polis 3 kişi yaralandı.
HDP'lilerin bulunduğu diğer araçtaki bayrakları yakmak isteyen gruba da müdahale edildi.

Bu arada, Migros Kavşağı mevkisinde de Türk bayrakları taşıyan grup slogan atarak, miting alanına girmeye çalıştı. Bariyerleri aşmaya çalışan gruptakileri polis, TOMA ile su sıkarak engellemeye çalıştı.
Bariyerleri yıkan grubu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk eylemlerine son vermeleri için ikna etmeye çalıştı. Uyarılara rağmen bariyerleri aşarak, miting alanına girmeye çalışanlara polis, biber gazı sıktı.
Miting alanına çıkan Tortum Yolu, Libya ve 100. Yıl caddelerinde de zaman zaman gerginlik yaşandı.

Polis, grupları dağıtmaya çalışıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız