14 kişilik çocuk hacker çetesine operasyon

İstanbul'da internetten alışveriş yapanların hesap bilgilerini kopyalayarak dolandıran 14 kişiden oluşan çocuk hacker çetesi yakalandı. 4 kişi tutuklanırken 10 kişi de serbest bırakıldı.

14 kişilik çocuk hacker çetesine operasyon

Eş zamanlı baskınla çökertilen çetenin 2 milyon liralık vurgun yaptığı öğrenilirken çetenin çocuklardan oluşması da şaşırttı. 

İnternetten alışveriş yapanların hesap bilgilerini ele geçirip iki milyon liralık vurgun yapan ve yaşları 17 ile 22 arasında değişen 14 kişilik hacker çetesi çökertildi.

14 kişilik çocuk hacker çetesine operasyon - 1

Çeşitli kargo şirketlerine ait veri tabanlarını hackleyerek binlerce kullanıcının bilgilerini ele geçiren ve daha sonra hazırladıkları sahte kimliklerle kargo müşterilerinin yerine değerli eşyaları alan çeteye, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Yaklaşık 3 ay süren teknik takibin ardından İstanbul, Manisa, Adana, Ankara ve Zonguldak’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda yaşları 17 ve 22 arasında değişen 14 şüpheli yakalandı.

Çetenin lideri olan 20 yaşındaki şüpheli ise İstanbul’da lüks bir rezidansta yakalandı. 

UYUŞTURUCU DA BULUNDU

Operasyonlarda, 2 adet soğuk mühür, 20 adet cep telefonu , 2 adet modem, 12 adet flash bellek, 3 adet tablet, 1 adet laptop, 3 adet masa üstü bilgisayar, 5 adet diz üstü bilgisayar ,1 adet ruhsatsız silah, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet sahte kimlik, 1 adet sahte geçici sahte kimlik, 1 adet PVC makinası, bir miktar uyuşturucu madde ile 6 bin lira nakit para ele geçirildi.

Bakırköy Adliyesi'ne çıkarılan çete üyelerinde 4' ü sevk edildikleri Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10’u adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan çete üyelerinin kargo şirketine gelerek eşyaları aldığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

14 kişilik çocuk hacker çetesine operasyon - 2
14 kişilik çocuk hacker çetesine operasyon - 3

Çete üyelerinin, internet üzerinden bilgilerin hacklenerek kargo bilgilerinin değiştirilmesiyle kargo şirketinden sipariş verilen malzemelerin sahte kimlik kullanılarak alınması adı verilen drop (düşürme) yöntemiyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları, ardından elde ettikleri malzemeleri alışveriş sitelerinde satarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Bu yöntem ile şüphelilerin yaklaşık 2 milyon lira değerinde eşya ede ettikleri belirlendi.

Sayfa Yükleniyor...