5 adımda "organik beslenme"

Aldığım ürünün organik olup olmadığını nasıl anlarım? Organik beslenme niçin önemli... Yeşil Rehber'den 5 adımda "organik beslenme" önerileri...

5 adımda "organik beslenme"

İlk adım organik gıdalar hakkında doğru bilgi sahibi olmak. Doğal gıdalarla beslenmek uzun ve sağlıklı bir yaşama kavuşmanın da sırrı. Doğal beslenmek dengeli bir yaşamı da sağlıyor. Ancak organik gıdalar tüketmek diyet yapmakla karıştırılmamalı. Bilinçli ve dengeli tüketildiklerinde organik gıdalar sağlıklı yaşamın doğal bir yolu.

Üründe organik logosu olmasına dikkat edin. Organik gıdaları doğru seçin. Her üzerinde organik yazan ürün gerçekten organik olmayabilir. Organik gıdalar hiçbir yapay koruyucu, renk verici parlatıcı veya diğer katkı maddeleri kullanılmadan yetiştiriliyor, işleniyor ve paketleniyor.   Dükkanlarda, marketlerde ve hipermarketlerde satılan organik ürünlerin ambalajında tarım ve köyişleri bakanlığı'nın logosu,kontrol ve sertifikasyon kurumunun logosu bulunuyor. 

Maliyeti düşük sanayi ürünleri tüketmekten kaçının. Bir yemeğin organik olabilmesi için salçadan tuza, domatesten makarnaya kadar kullanılan bütün malzemelerin katkısız olması gerekiyor. Evlerde yapılan yemeklerde organik ürünler kullanımı ve hijyen kontrolü daha kolay. Organik gıda tüketimini bir alışkanlığa dönüştürün.

Mutfakta çevre dostu malzemeden yapılan gereçleri kullanın. Mutfaktaki hijyen ve saklama koşulları organik beslenmede  önemli rol oynuyor. Gıdaların besin değerini bozmamak için pişirme sürelerine ve yöntemlerine dikkat etmeli. Mutfakta, kimyasal madde içeren malzemeden yapılan araç ve gereçler kullanılmamalı. Özellikle alüminyum zehirleyici özellik taşıyor.

Organik gıda yelpazenizi çeşitlendirin. Doğal tohumlar, sebze, meyve, bal özü içeren ürünler, egzotik meyveler, tahıl ürünleri, bakliyat, çikolata, kurabiye, kahve, çay, peynir ve süt ürünleri, zeytinyağ, kuru meyve, mamalar, makarna, turşu ve salça, organik ürünler arasında geniş yer buluyor. Yediklerinizin içine organik olanların miktarını artırın. Özellikle balık ve et ürünlerini seçerken yetiştirme ve üretim koşullarına dikkat etmeli.

Sayfa Yükleniyor...