Diyarbakır'da dokunmayı hayal ettikleri bilgisayarı kartondan yaptılar

Diyarbakır'da maddi yetersizliklerden kaynaklı bilgisayar sınıfı bulunmayan okulda öğrenciler, öğretmenleri ile yaptıkları karton bilgisayardan teknolojiyi keşfediyorlar.

Diyarbakır'da dokunmayı hayal ettikleri bilgisayarı kartondan yaptılar

'ın Eğil ilçesindeki Şehit Mehmet Aygün Ortaokulu öğrencileri, dokunmayı hayal ettikleri bilgisayarı karton ve kağıttan tasarladı.

Orkun Şahin, bilişim teknolojileri öğretmeni olarak görev yaptığı okulda bilişim sınıfı bulunmadığı için öğrencilerine eğitim vermek için farklı bir yol izledi.

Öğrencilerini bilgisayarla tanıştırmak isteyen Şahin, "Teknolojisiz Tasarım Projesi"ni hayata geçirdi.

Proje ile tahtaya bilgisayarın parçalarını çizen Şahin, öğrencilerden karton ve kağıt kullanarak bu resim doğrultusunda evde bilgisiyar ekranı, klavye ve fare yapmasını istedi.

Öğrenciler evlerinde yaptıkları bilgisayar aksesuarlarını sınıfa getirdi. Öğretmenlerinin yazıcıdan çıkarıp dağıttığı harflerle de klavyeyi oluşturan öğrenciler, parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan maket bilgisayarlar üzerinde eğitim almaya başladı.

Öğrencilerin tek hayali, maket üzerinden tanıştıkları ve öğrendikleri bilgisayarın gerçeğine dokunmak.

Diyarbakır'da dokunmayı hayal ettikleri bilgisayarı kartondan yaptılar - 1

"KARTONDAN BİLGİSAYAR YAPMAMDAKİ AMAÇ FARKLI MATERYAL KULLANARAK DERSİ EĞLENCELİ HALE GETİRMEK"

Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki Şehit Mehmet Aygün Ortaokulunda bilişim teknolojileri öğretmeni Orkun Şahin, bilgisayar projesine gelen eleştirilere tepkisini dile getirdi.

Görev yaptığı okulda öğrencilerin hayal gücünü geliştirmek için uyguladığı "Teknolojisiz Tasarım Projesi" ile kartondan bilgisayarlar üzerinde eğitim veren Şahin, projesinin bazı basın yayın organlarında yer alması sonrası sosyal medyadan yapılan eleştirilere ilişkin açıklamada bulundu.

Şahin, projeye ilişkin yapılan eleştirileri üzücü bulduğunu ifade ederek, "Okulumuzda yaptığım proje tamamen öğrencilerin yaparak, yaşayarak, öğrenme becerilerini artırma amacını taşıyor. Projenin amacı çocukların dersi daha da sevmesi, farklı materyal kullanarak dersi etkinliklerle eğlenceli hale getirmek." dedi.

"15 DERSLİKTE AKILLI TAHTALARIMIZ MEVCUT"

Bu çalışmanın, "Okulda hiç bilgisayar yok" şeklinde lanse edilmesinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Şahin, "Okulda bilgisayar yok gibi haberler yapılması üzücü. Okulumuzdaki 15 derslikte akıllı tahtalarımız mevcut. Öğretmenler olarak bu tahtaları aktif olarak kullanıyoruz." diye konuştu.

Şahin, çocukların teknolojiyle arasında bağ oluşturan akıllı tahtalar bulunduğu okulda bu projeyi çocukların hem el becerileri hem de hayal güçlerini ortaya koymak, aynı zamanda beyin fırtınası oluşturmak için uyguladığını aktararak, "Bilgisayar parçalarını akıllı tahtada gösterip, bazılarını çizerek gösterdim. Bu teknolojiyi sınıfımızda kulandık. Öğrencilerime dönem sonu ödevi olarak maket bilgisayarlar yapmalarını söyledim." ifadelerini kullandı.

"ART NİYETLİ YORUMLAR BİZİ ÜZÜYOR"

Art niyetli yorumların kendilerini üzdüğünü anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Öğretmenler adına yarınların güzel olacağına ilişkin umutluyuz. Sosyal medyanın çok aktif kullanılmasından dolayı birçok insan her konuda eleştiri hakkını kendinde görüyor. Her ne kadar duyarlı vatandaşlara ulaşsak da olayları farklı yorumlayabilecek haber siteleri veya insanlar olabiliyor. Gönül ister ki her zaman pozitif düşünen, yanımızda duran kişiler olsun."

Sayfa Yükleniyor...