Eski Nissan CEO'sunun kaçırılması davasında 3 sanığa beraat

Japonya'da ev hapsinde tutulan otomobil markası Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'u İstanbul üzerinden Lübnan'a kaçırdıkları gerekçesiyle dörder yıl ikişer ay hapis ve 31 bin 240'ar lira adli para cezasına çarptırılan 3 sanık hakkında verilen kararı istinaf bozdu. Bozmanın ardından yeniden görülen duruşmada 3 sanığın ayrı ayrı beraatine karar verildi.

Eski Nissan CEO'sunun kaçırılması davasında 3 sanığa beraat
Arşiv

’da ev hapsinde tutulan Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn 2019 yılında müzik aletleri kutusu içinde üzerinden ’a kaçırıldı.

Bakırköy 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme Okan Kösemen ile pilotlar Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek’i “Göçmen kaçakçılığı'' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası çarptırmış ve 31 bin 240 TL adli para cezasına hükmetmişti. 

Sanık avukatlarının İstinaf Mahkemesi'ne başvurması üzerine mağdurun yasal olmayan yollarla ülkeye sokulduğuna ilişkin delillerin açıklanıp gösterilmesi ve sonucuna göre sanıkların hukuki durumunun değerlendirilmesi gerektiği belirtilerek karar bozuldu.

Kararın bozulmasının ardından Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen duruşmaya Okan Kösemen, Noyan Pasin, Bahri Kutlu Sömek ve avukatları katıldı. 

“BEN BİR PİLOTUN YAPMASI GEREKEN ŞEYLERİ YAPTIM"                

Yaşanan olayla hiçbir ilgisi olmadığını söyleyen Bahri Kutlu Sömek, “Ben bir pilotun yapması gereken şeyleri yaptım, uçağı emniyetle götürdüm. Hiçbir suçum olmaması nedeniyle 3 yıldır pilotluk görevimi yerine getiremiyorum." dedi.

Diğer sanıklar da benzer ifadeler kullanarak suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme Okan Kösemen, Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek’in ayrı ayrı beraatine karar verdi. 

Eski Nissan CEO'sunun kaçırılması davasında 3 sanığa beraat - 1

DAVANIN GEÇMİŞİ 

Japonya'da “Görevi kötüye kullanma" suçundan ev hapsinde tutulan Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn, 30 Aralık 2019 tarihinde bir müzik kutusu içinde Osaka'dan İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'na, İstanbul üzerinden de Lübnan'ın başkenti Beyrut'a uçakla kaçırılmıştı.

Kaçırılma olayına ilişkin aralarında özel bir jet şirketinin müdürü olan Okan Kösemen, 4 pilot ve 2 hostes hakkında dava açılmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 19 sayfalık iddianamede sanıklar Okan Kösemen, Bahri Kutlu Sömek, Noyan Pasin, Özgü Bilge Bayram ve Serhat Kahvecioğlu hakkında “İştirak halinde göçmen kaçakçılığı" suçundan ayrı ayrı üçer yıldan sekizer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.

Ayrıca iddianamede tutuksuz sanıklar hakkında Nesrin Altunalan ve Serpil Kuyumcu hakkında ise “Suçu bildirmeme" suçundan birer yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Twitter Facebook

Sayfa Yükleniyor...