'Güneşin Öfkesi' NTV'de

Güneşin yüzeyindeki hareketlilik artıyor. Yüzeyinden kopan parçalar saatte 4.5 milyon kilometre hızla dünyaya doğru fırlıyor. BBC imzalı belgesel, güneş fırtınalarının sırrının peşinde.

'Güneşin Öfkesi' NTV'de

Güneşin yüzeyindeki hareketlilik artıyor ve şiddetleniyor. Bu hareketlilik, büyük plazma fırtınalarının oluşmasına sebep oluyor. Ve sonuçta yüzeyinde taçküre kütle atımları gerçekleşiyor ve büyük püskürmelerle ortaya çıkan dev parçalar, saatte 4.5 milyon kilometre hızla Dünya’ya doğru yol alıyor. Güneş 150 milyon kilometre uzakta olsa da; uzaydaki ‘hava durumu’, atmosferi ve yaşantımızı tehdit edebilecek güçte.

Teknolojinin sonu gelebilir mi?
Yıllar geçtikçe, giderek artan bir biçimde modern teknolojiye bağımlı hale geldik. Ancak bir taçküre kütle atımının sonuçları mahvedici düzeyde olabilir. Enerji kesintileri gerçekleşebilir, GPS navigasyon sistemleri ve telefon sinyalleri bozulabilir, hava taşımacılığı durabilir ve uydular devre dışı kalabilir. Bu endişe verici bir tablo ve dünyanın dört bir yanında hükümetlerle bilim insanları böyle bir felaketi önlemek için şimdiden adımlar atıyorlar.

BBC yapımı belgesel, karşı karşıya olduğumuz tehditle ilgili gerçekleri ortaya çıkarıyor. Program, Colorado’da bulunan ve Güneş fırtınaları konusunda Dünya’nın en gelişmiş erken uyarı sistemine sahip olan Uzay Hava Tahmin Merkezi’ni ziyaret ediyor ve bir dizi bilim insanıyla Güneş fırtınalarının sırrının peşine düşüyor.

'Güneşin Öfkesi' (SOLAR STORMS) Pazar günü saat 21.00'de  NTV Belgesel Kuşağı'nda.

'Güneşin Öfkesi' NTV'de - 1

Sayfa Yükleniyor...