Ordu'da denizin taşla doldurulması gerginliğe yol açtı

Ordu’nun Altınordu ilçesinde denizin taşla doldurulmasına karşı çıkan çevreciler ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Ordu'da denizin taşla doldurulması gerginliğe yol açtı

’nun Altınordu ilçesinde denizin taşla doldurulmasına tepki gösteren çevreciler, bölgede nöbet tutmayı sürdürdü.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren gece çadır nöbetinde kalan arkadaşlarına destek için alana gelen çevreciler, taş yüklü kamyonların denize dökülmesine engel olmaya çalıştı.

Polisin ikna çalışmalarına rağmen dağılmayan çevreciler ile firma çalışanları ve polis arasında gerginlik yaşandı.

Çadırların sökülerek kaldırılması üzerine çevrecilerle polis arasında arbede çıktı.

Ordu'da denizin taşla doldurulması gerginliğe yol açtı - 1

İş makineleri ve kamyonların önüne yatan çevrecilerden 11'i polis tarafından gözaltına alındı.

Bölge demir bariyerlerle çevrilirken, polis eşliğinde taş kamyonları ve iş makineleri de çalışmaya başladı.

Denize dolgu çalışmaları sürerken, bazı vatandaşlar da bariyerlerin arkasında toplandı.

Ordu'da denizin taşla doldurulması gerginliğe yol açtı - 2

Altınordu ilçesindeki rıhtım bölgesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bin 700 metrelik sahil şeridinde denizin taşla doldurularak 6-10 metre genişletilmesi için çalışma başlatıldı.

Ordu Kent Platformu üyeleri, izinsiz yürütülen çalışmanın durdurulması için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Çevreciler, başvurunun reddedilmesi üzerine bu kez Ordu Bölge İdare Mahkemesi’ne gitti.

Ordu'da denizin taşla doldurulması gerginliğe yol açtı - 3


Ordu Kent Platformu üyesi Mustafa Çavuşoğlu, “Burada bir çalışma var, proje yok, herhangi bir belge sunamıyorlar. Gece geç saatlere kadar burada çalışma yapıyorlar, buna mani olacağız. Zabıta ve emniyet geldi istemediğimiz bir takım olaylar oldu ama burada mücadelemize devam edeceğiz. Bu olayın önlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Ordu'da denizin taşla doldurulması gerginliğe yol açtı - 4

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sahile karışılmayacağını vurgulayarak, “Biz daha önceden Karadeniz Sahil Yolu’nun yapımı esnasında görünen şekliyle doldurulan bu alanı düzeltiyoruz. Karayı denizden muhafaza ediyoruz, aynı zamanda 10 metreyle 8 metre, bazı yerleri 6 metre olmak üzere tamamen taşlık alanı düzeltiyoruz. Hiçbir kumsalı doldurmuyoruz. Yürüyüş alanı halkımızın rahat bir şekilde gidiş geliş yapacağı bisiklet alanı oluşturuyoruz” dedi.

Eylemcilere tepki gösteren Yılmaz, “Biz bir ay içinde burayı bitirmeyi hedefliyoruz. Burası Ordu-Giresun Havalimanı’nın dolgusu gibi taşlar istiflenmiş, düzenli yürüyüş alanları, hatta ahşap dekorasyonunda yapılacak. Oturma grupları olacak, tamamen kamuya açık ve belediyeden rıhtımın en uç noktasına kadar denizi en üst seviyede kullanacağımız bir alan haline geliyor” diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...