Tombul Ördek'ten moleküler aşçılık

2010 yılında GQ tarafından “Yılın Şefi” seçilen Blumenthal'ın sahibi olduğu The Fat Duck adlı restoranda moleküler gastronominin yanısıra psikolojik gastronomi ile yemek yapılıyor.

Tombul Ördek'ten moleküler aşçılık

2004 ve 2005 yılında Restaurant dergisi tarafından “Dünyanın En İyi Restoranı” ödülünü alan İngiltere’nin “The Fat Duck” restoranı, yemeğinin kalitesi kadar ilginç internet sitesiyle de büyülüyor.

Yemek yerken aldığımız tadın duyularımız sayesinde nasıl değiştiğini örneklerle gösteren The Fat Duck’ın internet sitesinde, eğer koklamazsak aromaların tadını alamadığımızı öğreniyoruz.

Sitedeki diğer testlerde yediğimiz yemeğin ya da içtiğimiz içeceğin renginin aldığımız tadı değiştirdiğini, gördüğümüz renklerin ahenginin algımızı değiştirdiğini, duyduğumuz seslerin yiyecekleri daha tuzlu ve tuzsuz yaptığını gösteriyor.

www.thefatduck.co.uk adresinden ulaşılabilen The Fat Duck Sitesi, sahibi Heston Blumenthal’ın vizyonunun eseri. 2010 yılında GQ tarafından “Yılın Şefi” seçilen Blumenthal, moleküler gastronomi yanısıra psikolojik gastronomi ile yemek yapabiliyor.

Moleküler gastronomi zeytin, avokado, kavun ve benzer yiyecekleri likid hale getirilip, insanlar o meyveyi yumurta sarısının sıvısı gibi tatmalarını sağlıyor. Benzer bir şekilde et ve yumurtalı dondurma yenilebiliyor.

Sayfa Yükleniyor...