20 bin Yemenli 'Diktatörlüğe hayır!' diyor

Yemen'in başkenti Sana'da toplanan binlerce gösterici 30 yıldır iktidarda olan Cumhurbaşkanı Salih'in görevden hemen ayrılmasını istiyor.

Haberler 03.02.2011 - 12:42

Mısır'da çatışmalar sürerken, Yemen sokakları da gergin. 20 binden fazla Yemenli, öfke günü nedeniyle başkent Sana sokaklarını doldurdu.

Sana Üniversitesi'nin önünde toplanan göstericiler, "Yolsuzluğa, diktatörlüğe hayır! Halk rejimin değişmesini istiyor" sloganları atıyor.

Bugünkü eylem son 2 haftadır ülkede Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifası talebiyle düzenlenen gösterilerin en geniş katılımlı olanı. Ülkenin başka kentlerinde de gösteriler bekleniyor. Gösteriyi muhalifler organize ediyor.

32 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Salih, Tunus ve Mısır'daki isyan dalgasının ülkesine sıçramaması için görev süresini uzatmayacağını ve koltuğunu oğluna devretmeyeceğini açıklamıştı. Ancak bu adım da protestoların önünü kesmedi.

Salih'in görev süresi 2013 yılında doluyor.

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız