ABD ve Rusya Suriye'yi görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye, Kuzey Kore ve Ukrayna konularını ele aldığı açıklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 24.01.2018 - 20:28

ABD Dışişleri Bakanlığı, iki bakanın telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Suriye, Kuzey Kore ve Ukrayna konularının ele alındığı belirtilerek, "Suriye konusunda, Rusya'nın Esed rejiminin BM öncülüğündeki Cenevre görüşmelerinde yapıcı bir rol oynamasını sağlamasını garantiye alması görüşüldü." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Kuzey Kore konusunda ise Kanada'da gerçekleştirilen Kore Yarımadası hakkındaki konferansın ele alındığı kaydedildi.

Tillerson ve Lavrov'un ayrıca Ukrayna konusuna da değindiğine dikkat çekilen açıklamada, "Minsk Antlaşması'na sadık kalınması ve Ukrayna'nın doğu bölgesinde tansiyonun düşürülmesi görüşüldü" bilgisi paylaşıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız