ABD'den düşürülen helikopter açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, düşürülen Suriye helikopteriyle ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye angajman kurallarına yönelik tamamen şeffaf davranıyor" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 18.09.2013 - 02:25

ABD'den Türkiye tarafından düşürülen Suriye helikopteri ile ilgili ilk açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Türkiye'nin jetinin düşürülmesinden bu yana angajman kurallarında şeffaf davrandığını söyledi.

Günlük basın toplantısında konuşan Psaki, konuyu yakından takip ettiklerini ve Türk yetkililerle yakın iştişarelerinin sürdüğünü belirtti.

Psaki, şöyle konuştu:

"Sizin de bildiğiniz gibi, Türkiye dost ve NATO müttefiki ve Türkiye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik taahhüdümüz var. Türk hükümeti, Suriye hükümetinin geçen yıl Türk jetini düşürmesinden bu yana yürütülen angajman kurallarına yönelik tamamen şeffaf davranıyor.

Türkiye, Suriye askeri helikopteri ancak Türk hava sahasını ihlal ettikten ve Türk yetkililerin sürekli uyarılarını gözardı etmesinin ardından vurduğunu belirtti."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız