Bağdat'ı ziyaret eden Barzani'den "bağımsızlık" mesajı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani tüm sorunların çözümü için başkent Bağdat'ta yeni bir havanın hakim olduğunu söyledi. Barzani bağımsızlığın doğal hakları olduğunu söyledi.

Haberler NTV Haber 30.09.2016 - 12:30

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Bağdat'ta Başbakan Haydar el İbadi ile görüştü.

Bağdat ile Erbil arasında güven sorunu olduğunu söyleyen Barzani, "Ancak tüm sorunların çözümü için Bağdat'ta eskisine göre yeni bir hava hakim" dedi.

Kürt lider Barzani bağımsızlığın doğal hakları olduğunu ve bunun merkezi yönetimle anlaşmadan gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Mesud Barzani, merkezi yönetimle petrol sorununu çözmek için yakında Erbil'den bir heyetin Bağdat'ı ziyaret edeceğini de söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi de, Barzani ile Musul'u DAİŞ'ten geri alma operasyonu ve ekonomik sorunları ele aldıklarını söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız