'DAEŞ'in mayınlarını yağmur patlattı'

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinde terör örgütü DAEŞ'in yerleştirdiği onlarca mayının şiddetli yağış sonucu kendi kendine patladığı öne sürüldü.

Haberler Anadolu Ajansı 02.12.2016 - 15:02 Son Güncelleme : 02.12.2016 - 15:03

Irak ordusu 7.Tugay Komutanı General Numan ez-Zobaii, "Enbar'ın Rava, Aneh ve Kaim gibi çeşitli bölgelerine DAEŞ tarafından yerleştirilen onlarca mayın, dün akşamdan beri devam eden şiddetli yağmur ve nemden dolayı kendiliğinden patladı" açıklamasını yaptı.

Terör örgütünün, güvenlik güçlerinin ilerleyişini durdurmak ve sivillerin kaçışını engellemek için yollara mayın döşediğini dile getiren Zobaii, "Güvenlik birimleri, DAEŞ'in bölgeye yüzlerce patlayıcı yerleştirdiği yönünde bilgiye sahip. Yollara mayın döşemek DAEŞ'in sinsi yöntemidir" ifadesini kullandı.

DAEŞ, güvenlik güçlerinin hiçbir direniş göstermeden terk ettiği Rava, Aneh ve Kaim bölgelerini 2014 ortasında ele geçirmişti.

Irak ordusunun söz konusu bölgeleri geri almak için operasyonları sürüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız