Etiyopya'da tartışmalı dezenformasyon yasası meclisten geçti

Etiyopya, uzun süredir muhalefetin tepkilerine neden olan "nefret söylemi ve dezenformasyonu önleme" yasası teklifini meclisten geçirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.02.2020 - 14:08

Etiyopya Halkların Temsilcileri Meclisi, basın organları ve sosyal medyada yer alan metin, fotoğraf ve görüntülerde nefret söylemi ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesini hedefleyen yeni yasa teklifini oy çokluğuyla kabul etti.

Hükümetin, şiddet, nefret ve ayrımcılığın önüne geçmek için yürürlüğe koyduğu yasa, kamuoyuna açıklandığı ilk günden bu yana farklı çevrelerin tepkisine neden oldu.

Yasanın, ağustos ayında yapılması planlanan genel seçimler öncesinde muhalifleri sindirmek için kullanılabileceği ileri sürülüyor.

Etnik çatışmalar nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve evini terk ettiği ülkede, gerginliklerin arttığı dönemlerde sık sık internet kesintisine gidiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız