Irak'tan Türkiye'ye yeni çağrı

Irak bir kez daha Türkiye'ye, Kuzey Irak'taki askerlerini çekme çağrısını tekrarladı. Bağdat sorunu müzakereler yoluyla çözmeye hazır olduğunu da belirtti.

Haberler NTV Haber 18.12.2015 - 17:00 Son Güncelleme : 18.12.2015 - 17:01

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türk askerlerinin Kuzey Irak'taki konuşlanmasının Irak hükümetinin daveti ve onayı olmadan gerçekleştiğini savundu.

Sorunu müzakereler ve diplomatik yollardan çözmeye hazır olduklarını söyleyen Irak Başbakanı İbadi, "İki tarafın geri dönüşü olmayan noktaya gitmelerini istemiyoruz" dedi.

Irak Başbakanı İbadi, Irak'ın bölgesel güçler arasındaki çatışmaların yaşandığı bir alan olmasını istemediklerini de belirtti.

İbadi ortak düşmanın terör ve radikal gruplar olduğunu vurguladı. BM Güvenlik Konseyi de bugün Irak'ın başvurusu üzerine Türkiye'nın bu ülkedeki askeri varlığını ele alacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız