IŞİD Hırvat rehineyi infaz etti

Terör örgütü IŞİD' in Mısır'daki uzantısı Sina Vilayeti Örgütü rehin aldığı Hırvatistan vatandaşını infaz etti. IŞİD Hırvat rehine için 48 saat süre tanımıştı.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 12.08.2015 - 15:18

IŞİD'e ait sosyal medya hesaplarında örgütün 6 Ağustos'ta rehin aldığı Tomislav Salopek isimli Hırvatistan vatandaşının başı kesilerek infaz edildiğini gösteren fotoğrafa yer verildi.

Örgüt tarafından, infaza gerekçe olarak "Hırvatistan'ın IŞİD'e yönelik operasyonlara destek vermesi" gösterildi.

Hırvatistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir Fransız şirketinde çalışan Tomislav Salopek'in IŞİD tarafından rehin alındığı belirtilmişti.

Terör örgütü IŞİD'in daha önce internette yayınladığı videoda, "Mısır hapishanelerindeki Müslüman kadınların serbest bırakılmaması halinde" Hırvatistan vatandaşınının 48 saat içinde öldüreceği tehdidinde bulunmuştu.

Evli ve iki çocuk babası 30 yaşındaki Tomislav Salopek, Mısır'daki bir Fransız şirketinde çalışıyordu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız