Kürt petrolü sevkiyatı yeniden başladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye'ye petrol sevkiyatının yeniden başladığını duyurdu.

Haberler Anadolu Ajansı 27.09.2015 - 13:56

IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye sınırları içindeki boru hattında Şanlıurfa kentinde Kurban Bayramı'nın birinci günü yapılan hırsızlık nedeniyle duran petrol sevkiyatı bugünden itibaren tekrar başlamıştır" denildi.

Boru hattına yönelik saldırıların Irak halkına "büyük zarar verdiğine" vurgu yapılan açıklamada, "Güvenlik açısından hassas bir süreçten geçiyoruz. Teröristlere (IŞİD) karşı yapılan savaş halkımız için çok önemlidir. Irak'ın ve Kürdistan bölgesinin tek geçim kaynağı ise petrol geliridir" ifadeleri kullanıldı.

PKK'ya işaret edilerek, "Kürdistan bölgesi halkının rızkına yönelik saldırıları" durdurması çağrısında bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Saldırılar devam ederse Peşmerge ve asayiş güçlerinin maaşlarını veremeyiz. IŞİD ile mücadelede tek dayanağımız petroldür. O nedenle saldırganlar ve bundan kazanç sağlayanlar, bu eylemi derhal sona erdirsin."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız