Rus nükleer silahları, Belarus’ta depolanacak

Rusya ve Belarus savunma bakanları Rus taktik nükleer silahlarının Belarus'ta konuşlandırılmasına ilişkin belgeyi imzaladı.

Haberler NTV Haber, DHA 26.05.2023 - 09:19

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Belarus Savunma Bakanı Viktor Hrenin, Belarus'ta nükleer silahın depolanmasına ilişkin belgeler imzaladı.

Buna göre, nükleer silahların Belarus'a yerleştirilmesi bu yıl tamamlanacak.

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, nükleer silahların lojistiğinin başladığını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e teşekkür etti. Rusya'nın taktik nükleer silahları Belarus'a yerleştirme planı Mart ayında Putin tarafından duyurulmuştu.

Bu hamleyle birlikte, Rusya, 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana ilk kez sınır dışına nükleer silah yerleştiriyor.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı ise, "Bu, sorumsuz ve provokatif seçimler yapmanın bir başka örneği" açıklamasını yaptı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız