Sığınmacı gözaltı merkezi kapatılıyor

Papua Yeni Gine Başbakanı Peter O'Neill, Yüksek Mahkeme'nin kanunsuz olduğuna hükmettiği Manus Adası'nda sığınmacıların tutulduğu gözaltı merkezinin kapatılacağını söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 27.04.2016 - 17:19

Başbakan Peter O'Neill Papua Yeni Gine Yüksek Mahkemesi'nin, "seyahat özgürlüğünü kısıtladığı" için merkezin yasal olmadığı, bu nedenle kapatılması gerektiği yönündeki kararını memnuniyetle karşıladıklarını, buna saygılı olacaklarını açıkladı.

Avustralya Göç Bakanı Peter Dutton, Papua Yeni Gine mahkemesinin kararına rağmen Manus Adası gözaltı merkezinde kalan 850 sığınmacı ve mültecinin hiçbir zaman Avustralya'ya gelemeyeceğini, bu konuda hükümet politikalarında bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Ulusal radyoya açıklama yapan Avustralya Göç Bakanı Dutton, "Bu kişilerin Manus ve Nauru adalarından çıkmalarını istiyoruz ama Avustralya'ya gelmeyecekler" ifadesini kullanmıştı.

Papua Yeni Gine Başbakanı Peter O'Neill'in açıklamasının ardından merkezdeki 850 erkek sığınmacının nereye gönderileceği henüz netlik kazanmazken, Christmas Adası'ndaki gözaltı merkezine nakledilmeleri en güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız